Масло од Црно Семе

340,00

Масло од Црно Семе

340 ден

ХЕМАНИ Масло од Црно Семе, 125мл

 Маслото од црно семе е 100% ПРИРОДНО масло. Маслото е добиено со ладно цедење на семето од NIGELLA SATIVA (без употреба на растворувачи) има мошне богат хемиски состав на кој се должат и многуте негови корисни својства, но додатокот во исхраната не е надоместок или замена за урамнотежена исхрана.

Сподели со пријателите!

Description

Опис

Се препорачува да се пие 1 лажиче на ден.Препорачаната доза не треба да се надминува.Да се чува подалеку од дофат на деца.

Анализа на состав:

Протеини- 208 мг/г,Тиамин   (вит Б1) -15мг/г, Рибофлавин (вит Б2)-1мг/г,Пиридоксин (вит Б6) – 5 м/г, Нијацин (вит Б3)  – 57мг/г, Фолaти- 610мг/г, Калциум-1859 мг/г, Железо-105мг/г, Бакар-18 мг/г, Цинк-60мг/г, Фосфор-5265 мг/г

Протеините во состав на маслото:

 • Допринесуваат за одржување на здрави коски и мускули

 

Рибофлавин (вит Б2) во состав на маслото допринесува за:

 • одржување на нормален енергетски метаболизам
 • нормално функционирање на нервниот систем
 • одржување на функцијата на еритроцитите
 • заштита на клетките од оксидативен стрес, штитејќи го организмот од предвремено стареење

 

Тиамин (вит Б1)во состав на маслото

 • Допринесува за нормална функција на срцето

 

Пиридоксин (вит Б6) во состав на маслото допринесува за :

 • нормално функционирање на имунолошкиот систем
 • отстранување на чувството на замор

 

Железото во состав на маслото допринесува за :

 • нормални когнитивни функции (концентрација, помнење и внимание)
 • нормално создавање на еритроцитите и хемолглобинот

 

Цинкот во состав на маслото овозможува :

 • одржување на здрава коса, нокти и кожа
 • одржување на нормален вид

 

Фолатите во состав на маслото:

 • Допринесуваат за нормален развој на плодот за време на бременоста

Производител: Hemani International KEPZ Karachi Pakistan, под лиценца од Hemani Herbal LCC Longwood, FL 32750, USA

 

 

 

Сподели со пријателите!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Масло од Црно Семе”

Your email address will not be published. Required fields are marked *