Selenium 100 µg Mono Capsules

1.390,00

Селенот е централен елемент на многу ензими кои вршат важни функции во телото
На телото му е особено потребен селен во време на висок физички напор и стрес, во старост и за време на бременост и доење

Сподели со пријателите!

Description

Елементите во трагови селен не можат да бидат произведени од самото тело. Во исхраната мора да се внесуваат доволни количини.

Селенот е централен елемент на многу ензими кои вршат важни функции во телото. Селенот придонесува за одржување на здрава коса и нокти, нормална функција на тироидната жлезда и имунолошкиот систем и ги штити клетките од оксидативен стрес. На телото особено му е потребен селен во време на висок физички напор и стрес, во старост и за време на бременост и доење. Сепак, честопати не е обезбедено со доволна количина на важни микронутриенти.

Секоја капсула содржи 100 μg чист селен од натриум селенит.

Сподели со пријателите!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Selenium 100 µg Mono Capsules”

Your email address will not be published. Required fields are marked *