Donate Love

Донирај преку било која картичка тука!

Every penny you raise will help bring forward the day when all cancers are cured.

Securely send us any money you’ve raised through our donate form.

Донирањето на вашите акции за поддршка на нашата работа е едноставен начин да ни помогнете да напредуваме против ракот. Тоа е исто така еден од најефикасните даночни начини за давање пари.

 

Send us money you have raised

Контакт

Сподели со пријателите!

Description

Every penny you raise will help bring forward the day when all cancers are cured.

Securely send us any money you’ve raised through our donate form.

Send us money you have raised.

Донирањето на вашите акции за поддршка на нашата работа е едноставен начин да ни помогнете да напредуваме против ракот. Тоа е исто така еден од најефикасните даночни начини за давање пари.

Thanks for donating to this site.

Донирај пари за лицата заболени од рак преку блог за здрава вегетаријанска храна!

Здрава и балансирана исхрана е важен аспект од нашето здравје и добробит, а исто така може да биде корисна и во превенција на одредени видови на болести, вклучувајќи и рак. Денес ќе разгледаме како вегетаријанската исхрана може да биде во помош на лицата заболени од рак и како можеме да помогнеме преку донации.

Прво, да разјасниме што значи вегетаријанска исхрана. Вегетаријанската исхрана вклучува храна од растителен потекло, вклучувајќи зеленчук, овошје, житарки, легуми и ореви. Сепак, има различни типови на вегетаријанска исхрана, каде што некои вклучуваат и млечни производи и јајца, а други не.

Неколку истражувања покажуваат дека вегетаријанската исхрана може да биде од помош во превенција на одредени видови на рак, вклучувајќи го ракот на дебелото црево и рак на дојка. Исто така, се покажува дека вегетаријанската исхрана може да помогне во контролирање на симптомите кај лицата кои веќе имаат дијагностициран рак.

Сепак, важно е да се има во предвид дека вегетаријанската исхрана не е лек за рак и дека треба да се користат други методи на третман, како што се хемотерапија, радиотерапија и операција, во зависност од типот на ракот и степенот на напредок.

Сепак, не е само донирањето на пари е начинот за да помогнеме на лицата заболени од рак. Можеме да им пружиме поддршка со нашата присуство и внимание, да им помогнеме со транспорт до лекарот или со обезбедување на храна и други потреби. Исто така, можеме да бидеме ангел на некој кој е заболен од рак, преку тоа што ќе им покажеме колку ни е стално до нив и колку ни е стално да ги поддржиме во нивната борба.

Донирај преку било која картичка тука!

Регистрирај се!
Сподели со пријателите!

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Donate Love”

Your email address will not be published. Required fields are marked *