Книга Смути- Канцер 1:0

Јас сум Христина

Позитивна и креативна личност која се за вљуби во графичкиот дизајн и дигиталниот маркетинг пред неколку години.

Најголемата пасија ми е патувањето и спремањето на здрави оброци.

Со голема страст за правење на “експерименти” се роди љубовта за готвење на здрава храна. Љубов преточена во здрави рецепти, кои ми помогнаа во лечењето на рак на дојка.

Откако ми беше кажано дека имам рак, започнав со истражувајќи ги природните опции за лекување. Научив се што можеше за исхраната и алтернативната медицина, усвојувајќи навики за здрав начин на живот за да ја подобрам мојата целокупна благосостојба.

Јас ја поставив својата мисија да го пренесам знаењето што го научив на своето патување и да им помогнам на луѓето да ја преземат контролата врз нивното здравје.

По најтешкото време во мојот живот, ми требаше нешто за да го зголемам ентузијазмот, енергијата и вољата. Се запишав на долгорочни часови во текот на 2020 година и се стекнав со сертификат за професионално ниво за графички дизајн и дигитален маркетинг. Дипломирав со почести за најдобро креираната веб -страница vkusnobezmeso.mk каде го споделувам моето искуство со ракот преку рецепти, совети и производи за алтернативна медицина. Ова беше една вистинска шанса да го направам она што го сакам и да го споделам она што го доживеав.
Преживеана од рак на дојка и промовирање здрав начин на живот

На 28 -годишна возраст ми беше дијагностициран рак на дојка. Тоа беше нај шокантното, страшно и страшно искуство. Но, јас никогаш не ја загубив надежта и преживеав.

Кога започна пандемијата COVID-19, справувањето со вознемиреноста за време на заклучувањето стана потешко и потешко. Потоа, јас одлучив целата таа негативна енергија и вознемиреност да ја пренасочам на нешто позитивно и продуктивно. Запишувањето на часови за графички дизајн и дигитален маркетинг, подготвена да научам нешто ново и да стекнам со нови вештини беше најдобрата одлука што сум ја донесла.
Сега можам да го споделам моето искуство, патување и вегетаријански начин на живот со сите луѓе кои се борат со ракот, но и со оние кои сакаат да станат поздрави, да ослабат и да се обидат да станат самосвесни за своето тело и ум, токму преку мојата. веб -страница vkusnobezmeso.mk.

Зошто го избрав името вкусно без месо?

Јас сум Пескатаријанец, дел од групата вегетаријанци, имам елиминирано се од копнено животинско потекло. Често пати знаам да си направам сама рестрикции од неколку месеци на веганска храна, бидејќи со самата рестрикција го подобрувам моето здравје.
Иако постои одредена дебата во вегетаријанската заедница за тоа дали пескатаријанската исхрана треба да се смета за вегетаријанска, за наши цели, ние ја ставаме на списокот! Пескатаријанците се оние поединци кои избираат да продолжат да јадат риба и школки додека ги елиминираат другите копнени животински протеини од нивната исхрана, вклучувајќи пилешко, свинско и говедско месо. Во зависност од пристапот на секоја личност кон оваа диета, пескатарците може или не може да консумираат јајца или млечни производи.

Со оглед на минималните ограничувања што ги поставува пескатарскиот начин на живот, ова може да биде одлична одлична опција за некој кој би сакал значително да ја намали потрошувачката на животински протеини, но можеби не е подготвен целосно да ги елиминира како извор на протеини и исхрана. Значи, оние кои се борат со одредени здравствени состојби можат да изберат да ја задржат морската храна како дел од нивната редовна исхрана, вкучувајќи и риба.

Доколку имате пофалби , коментари или некакви идеи или сакате да стапите во контакт можете да ме контактирате на :

E-пошта : vkusnobezmeso@gmail.com

Маркетинг: marketing.vkusnobezmeso@gmail.com

Facebook page : Vegan and Vegetarian food

Instagram : Vkusnobezmeso

Facebook group : Vkusno bez meso

Сподели со пријателите!