Протеините се важен дел од здравата исхрана. Протеините се составени од хемиски „градежни блокови“ наречени амино киселини. Вашето тело користи амино киселини за градење и поправка на мускулите и коските и за производство на хормони и ензими. Тие можат да се користат и како извор на енергија.

Vegan protein vkusno bez meso

Сподели со пријателите!