посен јогурт

Веган (посен)јогурт

  • 100 гр. Лупен сончоглед
  • 500 мл.вода
  • 1 лажица мала сол
  • 1 лимон цеден
  • 1 лажица мала маслиново масло.
  • Сончогледот се кисни во водата од 8-12 часа. После киснењето се додава солта, лимонот и маслиновото, и блендираме.
  • Уживајте во вкусот💗

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *