Сезона на јагоди, зошто да не го искористиме моментот и да направиме вкусен cheese cake со јагоди.

За подготовка за овој вкусен рецепт ни е потребна само желба за вкусен десерт.

Состојки:

  • 100 гр бисквити кршени
  • 50 гр. путер стопен
  • 30мл. млеко
  • 100 гр. бело чоколадо
  • 250гр. крем од сирење Маскарпоне
  • 100 гр. шеќер во прав
  • 250мл. неутрална павлака за готвење (хопла)
  • 10гр. желатин за вегани Агар
  • Ванила
  • 150гр. Јагода
  • 100мл. млеко
  • 40гр. шлаг

Начин на подготовка:

Путерот и бисквитите ги мешаме заедно, го додаваме и млекото и мешаме повторно. Смесата ја ставаме во калапчиња тркалезни. Калапот со смеса го ставаме во фрижидер додека го приготвуваме филот.

Во длабок сад го ставаме маскарпонето и шеќерот, со миксер миксираме додека не се соедини. Го додаваме растопеното чоколадо и повторно миксираме.

Во млака вода го ставаме желатинот да се раствори и го додаваме во филот.

Миксираме повторно до соединување.

Во готовиот фил додаваме 150 гр. сецкани јагоди и прав од ванила.

Со готовиот фил ги полниме модлите.

Готовиот cheese cake од јагоди го оставаме во фржидер 5 часа.

После 5 часа го приготвуваме и шлагот за декорација со 100 мл. млеко и 40 гр. шлаг крем.

Го полниме шприцот со шлагот и ги декорираме мини cheese cake од јагоди.

Целата постапка можите да ја видите на видеото.Уживајте во вкусот.

https://www.youtube.com/watch?v=eDKzN8tE9xc
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading