Kamemberg sirenje

Камемберт сирење индустриско меко сирење со тврда кора покриено со мувла кое се произведува од кравјо млеко, но исто така можи да се произведи и од козјо и овчо млеко. Камемберт сирењето е едно од најконсумираните сирења во Франција.

Го подготвив ова сирење на едноставен и вкусен начин.

Состојки :

  • Камемберт сирење
  • Рузмарин
  • Копар
  • Бел леб

Постапката е многу едноставна, го сечиме сирењето на квадратчина само во внатрешноста и ги додаваме зачините.

Во загреана рерна на 220 С ги печиме лепчината заедно со сирењето на хартија за печење.

После 15 мин уживајте во вкусот.

https://www.youtube.com/watch?v=MhwBkBcnd5A
Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *