Ако сакате да јадете нешто убаво и чоколадо, а сепак сакате да обрнете внимание на квалитетот на внесот на храна и ниската содржина на јаглени хидрати, тогаш ова е идеално решение.

Ви носиме едноставен рецепт како да подготвите чоколаден мус со малку јаглехидрати.

Состојки:

  • 85 гр крем сирење
  • 120 гр слатка павлака
  • 1 лажичка екстракт од ванила
  • 30 гр. протеин whey од чоколадо ( нарачајте овде)
  • 2 лажици какао во прав
  • малку сол

Постапка:

  • Ставете го крем сирењето во мала чинија и измешајте со миксер додека не стане пенливо.
  • Намалете ја брзината на миксер, потоа додадете крем и екстракт од ванила.
  • Додадете засладувач, какао и сол и мешајте додека не добиете фина кремаста смеса.
  • Потоа вклучете го миксерот и мешајте 1-2 минути, или додека не добиете пенлива светлина смеса.
  • Послужете веднаш во две чинии или ставете во фрижидер, а потоа послужете ладно подоцна.
  • Декорирајте со свежо овошје.
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading