Ако сакате да јадете нешто убаво и чоколадо, а сепак сакате да обрнете внимание на квалитетот на внесот на храна и ниската содржина на јаглени хидрати, тогаш ова е идеално решение.
Ви носиме едноставен рецепт како да подготвите чоколаден мус со малку јаглехидрати.
Состојки:
- 85 гр крем сирење
- 120 гр слатка павлака
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 30 гр. протеин whey од чоколадо ( нарачајте овде)
- 2 лажици какао во прав
- малку сол
Постапка:
- Ставете го крем сирењето во мала чинија и измешајте со миксер додека не стане пенливо.
- Намалете ја брзината на миксер, потоа додадете крем и екстракт од ванила.
- Додадете засладувач, какао и сол и мешајте додека не добиете фина кремаста смеса.
- Потоа вклучете го миксерот и мешајте 1-2 минути, или додека не добиете пенлива светлина смеса.
- Послужете веднаш во две чинии или ставете во фрижидер, а потоа послужете ладно подоцна.
- Декорирајте со свежо овошје.
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.