Послужете ја оваа супа со целосен вкус како прво јадење или како маcна чорба од зеленчук над ориз со страна од варен зеленчук. Користeв полномасно кокосово млеко, кое дава декадентна, свилена супа. Можете да користите лесно кокосово млеко.
Потребни состојки:
- 1 лажица маслиново масло
- ½ шолја тенко исечени моркови
- 1/2 лажица мелено лук
- 1/2 лажица мелено излупен свеж ѓумбир
- 2 чаши вода
- ½ чаша конзервирано кокосово млеко
- 1 лажичка сол
- ¼ лажичка мелен црн бибер
- 1 лажица свеж сок од лимон
- 1/2 лажичка куркума
- 1 лажичка вегета
Начин на подготовка:
- Загрејте големо тешко тенџере на средно-силен оган.
- Додадете масло во тавата.
- Додадете моркови, пржете 3 минути или додека не омекнат, повремено мешајќи. Додадете лук и ѓумбир; пржете 1 минута.
- Додадете 2 чаши вода, кокосово млеко, сол, црн бибер и куркума, и сите останати состојки, доведете до вриење.
- Покријте, намалете ја топлината и вриејте 20 минути или додека морковите не омекнат, повремено мешајќи.
- Ставете ја смесата во блендер.
- Отстранете го централниот дел од капакот на блендерот (за да дозволите пареата да излезе); безбеден капак на блендерот на блендерот.
- Ставете чиста крпа над отворот во капакот на блендерот (за да избегнете прскање).
- Блендирајте додека не се изедначи.
- Промешајте со сок од цеден лимон.
- Уживајте во вкусот!
- Искуства од користењето на црвената и црна мака
- Мојата приказна за битката со ракот на дојка и благословот да станам мајка
- Вегетаријанска салата “Цезар” салата
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.