Посна тава со закуска

Малку ви е чудно како можи да испадни посна тава со закуска ама домашните потврдија и ставија 10 ка на ова јадење.

Се очекува повторно да се приготви.

Не е брзо како останатите јадења кои ги споделувам ама затоа можете да јадите и два дена бидејќи со овие состојки имате и гости да пречекате.

Посна тава со закуска

Посна тава со закуска

Prep Time 1 hr
Cook Time 2 hrs 30 mins
Total Time 3 hrs 30 mins
Servings 12

Потребни состојки:

Начин на подготовка:

  • Во тенџере на оган се запржува на потивок оган напрво пасираниот кромид околу 10-15 мин
  • Го пасираме и ѓувечот и го додаваме
  • Оставаме да се пржи околу 10 тина минути
  • Додаваме постепено масло со самото пржење не наеднаш
  • Додаваме сечкани моркови и доматно пире и оставаме 10 минути да си крчка
  • Потоа додаваме, грашок, пченка, печурки, соја и зачините
  • Оставаме да си крчка уште 15 минути
  • Целата количина од тенџерето ја префрламе во тавата и додаваме вода
  • Со алуминиумска фолија ја поклопуваме тавата и ја ставаме во рерна
  • Крчкаме цели 2 часа и 30 минути со неколку пати промешување на тавата да не загори.
  • Пред самиот крај на вадењето ја вадиме фолијата и печиме за да порумени.
  • Сервираме со кисел домат од Бакалески
  • Уживајте!

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading