Дали сакаш гранола? И јас! Денес, го споделувам мојот „основен“ рецепт за гранола, кој воедно е и најдобриот рецепт за гранола. Точно, јас сум пристрасена, но навистина е најдобар и го користам тој термин умерено.

  • Studio Adore Me
  • бутик за машка гардероба
  • кисели производи бакалески
  • moe pazarce
  • Мента фарм
  • Природа и наука во идеален спој!
  • imunofan inekcii
  • Здравјето доаѓа од природата

Всушност, толку многу го сакам овој рецепт што го споделив и во reel на мојот инстаграм профил , vkusnobezmeso. Оваа гранола прави прекрасна ужина или појадок (додадете го вашето млеко по избор и можеби малку свежо овошје). Исто така убаво се складира, па затоа е одличен домашен подарок.

Книга Смути- Канцер 1:0

Смути – Канцер 1:0 е идеја добиена од тешка „приказна“ со сепак среќен крај. Со овие рецепти од смути јас успеав да го изодам трнливиот пат, пат кој никој не заслужува да го „пешачи“. Хемотерапиите дефинитивно ќе бидат многу полесни со овие смутиња. Вие што се борите со оваа опака и гнасна болест не се откажувајте, верувајте и насмејте се. Знам навидум делува лесно и едноставно, а сепак не е. Вие другите останете здрави, насмеани и живејте го животот на максимум. Исто така, сакам да напоменам дека со купувањето на оваа електронска верзија од книгата Смути – Канцер 1:0, освен што ќе си добиете превкусни рецепти за смутиња, директно ќе помогнете и на луѓето заболени од рак, бидејќи 20% од секоја продажба одат токму за нив. Ви благодарам на поддршката! Цената на книгата е 550 денари! Купи тука!

Откако ќе пробате домашна гранола, нема да се вратите на гранолата купена во продавница. Тоа е многу подобро!

Потребни состојки:

  • 35 гр. Овесни снегулки
  • 35 гр. Ленено семе
  • 35 гр. Хељда
  • 35 гр. Кокос мелен
  • 20 гр. Кокосов чипс
  • 35 гр. Лешник
  • 35 гр. Орев
  • 35 гр. Сува брусница
  • 2 лажици полни мед

Начин на подготовка:

  • Некои од вас, како мене, сакаат големи купчиња во вашата гранола. Еве ги моите совети за да ги постигнете најдобрите купчиња
  • Јас само ги додадов сите состојки во тавата ги измешав и додадов мед меѓу нив.
  • Вашиот овес треба да биде малку натрупан во тавата за да може да се залепи заедно, но не толку натрупан за да не се пече рамномерно.
  • Погрижете се да ја обложите тавата со мрсна хартија за засладувачот да се залепи за вашиот овес наместо за тавата.
  • За максимални згрутчувања, нежно притиснете ја гранолата со задниот дел од шпатулата откако ќе ја измешате смесата на половина пат за печење. Потоа вратете ја тавата во рерна за да заврши печењето.
  • Не ја печете гранолата предолго – само додека не порумени одозгора, како што е опишано. Можеби се чини дека сè уште не е готово, но ќе продолжи да се остри додека се лади. Се чини дека прекумерното печење на гранолата ги раскинува шеќерните врски.
  • На крајот, оставете ја гранолата целосно да се излади пред да ја раскинете. Дури и го оставив на тава преку ноќ, покриен.
  • Сепак, секогаш е вкусно!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading