magicnata mok na kimot

Кимот го дава својот препознатлив вкус на чили, тамали и разни индиски кари. Неговиот вкус е опишан како земен, орев, зачинет и топол.

Уште повеќе, кимот долго време се користи во традиционалната медицина.

  • вердино колбаси
  • Мента фарм
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата
  • мое пазарче

Кимот е традиционално познат по варењето на храната и намалување на инфекциите што се пренесуваат преку храна.

Истражувањето откри и некои нови придобивки, како што се промовирање на слабеење и подобрување на контролата на шеќерот во крвта и холестеролот.

Пет здравствени придобивки на кимот засновани на докази :

  • Го подобрува варењто на храната
  • Богат извор на железо
  • Користи корисни растителни соединенија
  • Можи да помогни при дијабетис
  • Го подобрува холестеролот во крвта
    • Рецепти со кои содржат ким

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading