magicnata mok na kimot

Кимот го дава својот препознатлив вкус на чили, тамали и разни индиски кари. Неговиот вкус е опишан како земен, орев, зачинет и топол.

Уште повеќе, кимот долго време се користи во традиционалната медицина.

 • вердино колбаси
 • Мента фарм
 • Природа и наука во идеален спој!
 • Здравјето доаѓа од природата
 • мое пазарче

Кимот е традиционално познат по варењето на храната и намалување на инфекциите што се пренесуваат преку храна.

Истражувањето откри и некои нови придобивки, како што се промовирање на слабеење и подобрување на контролата на шеќерот во крвта и холестеролот.

Пет здравствени придобивки на кимот засновани на докази :

 • Го подобрува варењто на храната
 • Богат извор на железо
 • Користи корисни растителни соединенија
 • Можи да помогни при дијабетис
 • Го подобрува холестеролот во крвта
  • Рецепти со кои содржат ким

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *