Лек за заболените од рак сода бикарбона

Ќе ви опишеме неколку терапии за лечење од рак , со сода бикарбона, начин кој им помогнал на стотина луѓе.
Важно е да сфатите дека ракот е сериозна болест и дека ваквата терапија мора да се извршува по стручен надзор на стручен доктор.

Конвенционалните методи на лечење на рак, може да чинат многу пари. Алтернативните методи , чинат многу помалку , додека нивната успешност е далеку поголема . Токму поради тоа се повеќе луѓе се осврнуваат на алтернативните начини на лечење на болестите со рак.
(Терапија на доктор Симончини)

Доктор Симончини , италијански онколог препорачува користење на сода бикарбона без додатни алиминиуми , или пак фармацевска сода бикарбона , при лечeњето на ракот .
Туморот се распаѓа откако ќе стапи во контакт со содата . Габичките повеќе не се во состојба да прават штета и се без никаква одбрана од страна на овој природно хемиски елемент .

Како делува терапијата :
Сода бикарбона драстично ја зајакнува крвта , со што ја уништува кандидата (која, според теоријата на Симоничини , го предизвикува ракот).
Сода бикарбона за разлика од сите други анти фунгични третмани, многу лесно го шири ткивото во кое има габички и значително лесно влегува во ткивото кое има тумор или рак .

Начин на лечење:

Кај заболените со рак на желудникот и цревата:

Земате една лажичка сода бикарбона наутро и една навечер со чаша вода, за време од еден месец . Потоа ракот би требал да престане да се развива и да биде уништен .
Напомена : Не ја користете оваа терапија повеќе од 3 до 4 недели.
Сепак во повеќето случаеви , терапијата на Симонцинија има потреба од лекарска помош , во облик на инекции или пак итравенска терапија .
Терапија на Џим Келман

Џим Келман е доктор на конвенцонална медицина . Но, има и тој свој посебен рецепт за лечење на ракот , кој го практикувал на луѓе заболени од рак , кои што откако биле отпуштени од болница биле пратени во своите домови каде што го чекале крајот .

Неверојатно голем број од нив оздравеле и живееле уште долго .
Самата идеја на мешање на сода бикарбона со јаворов сируп , можеби се чини смешна и парадоксална , поради тоа што ќелиите на ракот се хранат со шеќер .
Меѓутоа во овој случај , шеќерот делува на поинаков начин . Ќелиите на ракот не успеваат да го искористат шеќерот за развој , поради тоа што содата бикарбона веднаш ги уништува .
Во овој случај , јаровиот сируп делува така што го појачува нивото на шеќер во крвта , на начин на кој што ја вбризгува содата директно во ќелиите .
Се претпоставува деkа терапијата со сода бикарбона и јаворовиот сируп , делуваат како хемотерапија , убивајќи ги ќелиите на ракот , но без никаква штета по организмот .

Според сведочењата , на голем број излечени , оваа терапија е едноставна ефикасна и може да се комбинира со други природни начини на лечење на ракот.
Повторно напоменуваме дека терапијата треба да се примени под надзор на алтернативен лекар.
Постапка:
-Помешајте една лажичка сода бикарбона со три лажички јаворов сируп .

-Загревајте и мешајте на мала топлина околу 10 минути .

-Земајте три лажички каша дневно во наредните 1 до 2 месеци .

-За време на оваа терапија избегнувајте месо, шеќер и бело брашно .
Како делува сода бикарбона ?

Сода бикарбона (без алуминиум) е сигурен , ефикасен и евтин начин како лек при борбата со ракот. Содата драстично ја зголемува алкалноста на организмот, на начин на кој што вбризгува киселини во ќелиите на ракот , многу повеќе , од тоа што тие можат да поднесат.

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *