Потребни состојки:

  • 1 филџан индиски ореви
  • 2 големи лажици сенф
  • 1 голема лажица мед
  • 5 лажици маслиново масло вода

Начин на подготовка:

  • Индиските ореви се киснат во вода преку ноќ
  • следниот ден се ставаат во блендер заедно со останатите состојки и малку вода, во зависност од густината која сакаш да ја добиеш.
  • Додававаш и малку сок од лимон, но и не е задолжителен.
  • Мајонезот без проблем може да стои една недела во фрижидер.
  • Уживајте во вкусот!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading