Проја за појадок? ДА ,ама проја и за вечера.

Здрава варијанта на проја со пченкарно брашно која можете да ја консумирате и наутро и навечер.

  • 200г пченкарно брашно
  • 150 мл. јогурт
  • 3 јајца
  • 300 гр. фета сирење или свежи сир
  • 1 лажица лупен сончоглед
  • 1 лажица сусам
  • 1 лажица ленено семе
  • 1 лажица маслиново масло
  • 1/2 лажица мала хималајска сол
  • 5 гр. пециво


Начин на подготовка:

  • Во длабок сад се кршат јајцата и се матат.
  • Постепено се додава брашно
  • Се додаваат и остатнатите состојки постепено со мешање
  • Се печи околу 20-25 минути на загреана рерна на 5 мин на 250 потоа се намалува на 180 C.

Добар апетит !

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *