Овој сос можете и да го замрзнете. Ако имате вишок градинарски свеж зеленчук, размислете да го зголемите рецептот и да го замрзнете во големина на оброк или поединечни порции. Тоа е одличен сос за користење како сос за натопување или за оброци за тестенини. Љубов при првиот залак.
Докажано е дека исхраната базиранa на растителни продукти го намалува ризикот од висок крвен притисок и дијабетес, го подобрува целокупното здравје и има низа предности, при што многу се обратија кон веганските производи кои содржат протеини за да ги добијат посакуваните резултати.
Потребни состојки:
- Плескавица Verdino
- 150 мл. доматен сос 99% домат
- оригано
- босилек
- маслиново масло
Начин на подготовка:
- Ја пржите на малку маслиново масло Плескавицата Verdino
- Од како добро ќе се испржи ја сечкаме на коцки и ја враќаме повторно да се пропржи
- Додаваме доматен сос и зачини
- Уживајте!
Чоколаден куглоф
Ingredients
- 3 јајца
- 200 мл. сончогледово масло
- 200 мл. млеко
- 200 гр. шеќер
- 1 кора од лимон и кора од портока
- 600 гр. брашно
- 100 чоколадо на парчиња сечкано
- 100 сушена брусница
- 100 суви смокви
- 100 суви сливи
- 100 лешници
- 10 пециво
- 10 ванила
- 5 цимет
Notes
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
- Смути со ачаи во прав
- Здрави корпиња
- Протеински ментолки
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.