Која храна е веганска?

Веганската исхрана е побогата со одредени хранливи материи. …
Може да ви помогне да го изгубите вишокот килограми. …
Се чини дека го намалува нивото на шеќер во крвта и ја подобрува функцијата на бубрезите. …


Веганската исхрана може да заштити од одредени видови на рак. …
Тоа е поврзано со помал ризик од срцеви заболувања.

Како добри вегански производи ви ги препорачуваме Verdinomk производите.

Verdino 100% растителни производи, на база на протеин од грашок .Без соја и гмо. Без лактоза и палмино масло.

verdino

За вашето здравје

Ризикот од некои видови на рак е намален, како што е ракот на желудникот, дебелото црево, дојката или простатата. Одржување на дијабетес и пониски нивоа на холестерол. Веројатноста за појава на мигрена е намалена благодарение на потрошувачката на храна од органско потекло. Бидејќи тие се храна без супстанции кои ги подобруваат нападите на мигрена и главоболки. Поздрава кожа. Бидејќи производите од растително потекло се богати со витамини, минерали и антиоксиданси кои ги штитат клетките на телото. Така се спречува предвременото стареење кое се пренесува на надворешните органи како што е кожата. Подобра контрола на цревен транзит, благодарение на потрошувачката на храна богата со растителни влакна.

Добро планираните вегански диети ги следат упатствата за здрава исхрана и ги содржат сите хранливи материи што му се потребни на нашето тело. И Британското диететско здружение и Американската академија за исхрана и диететика признаваат дека се погодни за секоја возраст и фаза од животот. Некои истражувања ги поврзуваат веганските диети со понизок крвен притисок и холестерол и пониски стапки на срцеви заболувања, дијабетес тип 2 и некои видови на рак.

Веганството е одлична можност да дознаете повеќе за исхраната и готвењето и да ја подобрите вашата исхрана. Добивањето на хранливите материи од растителна храна овозможува повеќе простор во вашата исхрана за опции за промовирање на здравјето како цели зрна, овошје, јаткасти плодови, семиња и зеленчук, кои се преполни со корисни влакна, витамини и минерали.
За животната средина
Од рециклирање на ѓубрето од домаќинството до возење велосипед до работа, сите ние сме свесни за начините да живееме посилен живот. Една од најефикасните работи што може да ги направи поединецот за да го намали својот јаглероден отпечаток е да ги избегнува сите животински производи. Ова го надминува проблемот со надуеноста!

Бургер за шампиони

Prep Time 35 mins
Cook Time 15 mins
50 mins
Total Time 1 hr 40 mins
Servings 3

Огромното количество житна храна потребна за производство на месо е значаен придонесувач за уништувањето на шумите, губењето на живеалиштата и исчезнувањето на видовите. Од друга страна, потребни се значително помали количини на култури и вода за да се одржи веганската исхрана, што го прави преминувањето кон веганството еден од најлесните, најпријатните и најефикасните начини за намалување на нашето влијание врз животната средина. За повеќе за тоа како веганството е патот напред за животната средина.

За луѓето
Исто како што веганството е одржлива опција кога станува збор за грижата за нашата планета, живеењето базирано на растенија е исто така поодржлив начин за хранење на човечкото семејство. Растителна исхрана бара само една третина од земјиштето потребно за поддршка на исхраната со месо и млечни производи. Со зголемената глобална несигурност за храна и вода поради огромен број еколошки и социо-економски проблеми, никогаш немало подобро време да се усвои поодржлив начин на живеење. Избегнувањето на производи од животинско потекло не е само еден од наједноставните начини на кои поединецот може да го намали оптоварувањето на храната, како и на другите ресурси, тоа е наједноставниот начин да се заземе став против неефикасните системи за храна кои несразмерно ги погодуваат најсиромашните луѓе ширум светот.

Време е да се запрашаме: дали сега е возможно да се живее живот кој вклучува вкусна храна и пијалок, обезбедува подобро здравје, остава помал јаглероден отпечаток и избегнува да убива други суштества – тогаш зошто да не го сториме тоа?

Сега овој напреден начин на живеење со добро избрани продукти како во Verdinomk производите ни дава полесно откажување или на некој начин постење од месо.

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating