Само да знаете дека ние веганите не јадеме само “трева”.
Денешното јадење е мојата идеја за идеален ручек или вечера. Тортиља со благо киселкаст вкус, шарен, заситен, а сепак лесен. Мексиканската тема е инспирирана од сите неверојатни рецепти што ги имам видено насекаде низ блогсферата за Cinco de Mayo – знам дека доцнам на масата, но никогаш нема лошо време за добро бурито со соодветен веган фил за тортилја! Плус, не сум имала долго време, па со нетрпение очекувам да си ги впијам забите во едно од овие сочни тортиљи.
Не дозволувајте овој рецепт да ве исплаши! Можеби изгледа многу детално и одзема многу време, но навистина не е толку лошо. Единственото нешто што навистина одзема многу време е правењето свои тортиљи, но секогаш можете да ги купите ако сте притиснати за време. Како мене.
Потребни состојки:
- Чиа тортиља
- веге таратур со корнишони Brian’s рецепт тука
- зелена салата од Мое пазарче
- вегански ќебапчиња Verdinomk
- кубети со вкус на кечап
Начин на подготовка:
- Ја ставате тортиљата на рамна површина или во чинија
- Врз неа ставате прво од веге таратурот
- Додавате зелена салата
- Веќе пржените ќебапчиња
- И повторно од веге таратурот
- Завиткајте и уживајте!
ЗАБЕЛЕШКИ И СОВЕТИ:
- Доколку сакате да ја направите вегетаријански начин на таратур веганската павлака заменете ја со млечна павлака.
- Киселите краставички (корнишони) можи и да ги изрендате.
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
- Смути со ачаи во прав
- Здрави корпиња
- Протеински ментолки
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.