вегански чизкејк

Овој вкусен сиров кокос чизкејк вегански рафаело и боровинка е совршен десерт без печење за сите љубители на кокос. Тој е без глутен, без рафиниран шеќер и многу лесно се прави само со природни состојки! Кремастиот фил за чизкејк, основата со јаткасти плодови и овошниот сос од боровинка го прават рецептот толку разновиден и едноставно вкусен.

  • вердино колбаси
  • мое пазарче
  • Мента фарм
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

Оваа торта е сон. Слоевите од сирова торта се натрупани високо со фил од кокос помеѓу. Ако има нешто што можам да кажам за оваа торта, тоа е зачудувачки. Високо сирово здраво, но слатко, зачудувачки. Сигурно ќе импресионира. Додадов лешници и боровинки за малку боја и декоративен шмек. Изборно, но многу препорачливо. Јадете го овој десерт за сладок крај на оброк кој ќе ве остави да се чувствувате лесно!

Потребни состојки:

  • 150 гр. лешници
  • 4 лажици кокос
  • 100 гр. боровинки
  • 250 гр. маскарпоне
  • 160 мл. кокосово млеко од конзерва
  • 150 гр. овесни снегулки
  • 25 свежи урми
  • 4 лажици агаве сируп или друг засладувач
  • 2 лажици путер од лешник

Начин на подготовка:

  • Се печат лешниците на ниска температура на тефлон со малку кокосово масло а можете и без него
  • Урмите ги чистите од коските и ги ставате да стојат 10 тина минути во млака вода
  • Веќе печените лешниците 100 гр. заедно со урмите, овесните снегулки и путерот од лешник ги ставате во сецко да се соединат
  • Се прави смеса за подлога
  • На тава обложена со хартија за печење се тапка цела смеса за подлога

Подготовка на фил 1:

  • Во пасер или во сецко ставате половина од маскарпонето, 80 мл. кокосово млеко, 3 лажици кокос и 25 гр. лешници
  • Пасирате додека се соединат
  • Филот го ставате врз смесата

Фил 2

  • Во пасер или во сецко ја повторувате истата постапка додавате млеко кокосово, маскарпоне, лешник и 70 гр. боровинки.

За декорација користев остатокот од боровинки и лешник

Веќе приготвениот вегански (посен) чизкејк треба да стои во фрижидер 3-4 часа пред да се сечи.

Чизкејкот можете да го направите и без масло само доколку во печењето на лешниците не ставите кокосово масло.

Уживајте!

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading