вегански чизкејк

Овој вкусен сиров кокос чизкејк вегански рафаело и боровинка е совршен десерт без печење за сите љубители на кокос. Тој е без глутен, без рафиниран шеќер и многу лесно се прави само со природни состојки! Кремастиот фил за чизкејк, основата со јаткасти плодови и овошниот сос од боровинка го прават рецептот толку разновиден и едноставно вкусен.

  • вердино колбаси
  • мое пазарче
  • Мента фарм
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

Оваа торта е сон. Слоевите од сирова торта се натрупани високо со фил од кокос помеѓу. Ако има нешто што можам да кажам за оваа торта, тоа е зачудувачки. Високо сирово здраво, но слатко, зачудувачки. Сигурно ќе импресионира. Додадов лешници и боровинки за малку боја и декоративен шмек. Изборно, но многу препорачливо. Јадете го овој десерт за сладок крај на оброк кој ќе ве остави да се чувствувате лесно!

Потребни состојки:

  • 150 гр. лешници
  • 4 лажици кокос
  • 100 гр. боровинки
  • 250 гр. маскарпоне
  • 160 мл. кокосово млеко од конзерва
  • 150 гр. овесни снегулки
  • 25 свежи урми
  • 4 лажици агаве сируп или друг засладувач
  • 2 лажици путер од лешник

Начин на подготовка:

  • Се печат лешниците на ниска температура на тефлон со малку кокосово масло а можете и без него
  • Урмите ги чистите од коските и ги ставате да стојат 10 тина минути во млака вода
  • Веќе печените лешниците 100 гр. заедно со урмите, овесните снегулки и путерот од лешник ги ставате во сецко да се соединат
  • Се прави смеса за подлога
  • На тава обложена со хартија за печење се тапка цела смеса за подлога

Подготовка на фил 1:

  • Во пасер или во сецко ставате половина од маскарпонето, 80 мл. кокосово млеко, 3 лажици кокос и 25 гр. лешници
  • Пасирате додека се соединат
  • Филот го ставате врз смесата

Фил 2

  • Во пасер или во сецко ја повторувате истата постапка додавате млеко кокосово, маскарпоне, лешник и 70 гр. боровинки.

За декорација користев остатокот од боровинки и лешник

Веќе приготвениот вегански (посен) чизкејк треба да стои во фрижидер 3-4 часа пред да се сечи.

Чизкејкот можете да го направите и без масло само доколку во печењето на лешниците не ставите кокосово масло.

Уживајте!

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *