Популарната урнебес салата, да ја претвориме во популарен појадок од пржен урнебес.

Интересен, брз и протеински појадок кој е одличен за сите љубители на овој вкус.
Потребни состојки:
- 3 лажици ајвар Brian’s Бакалески
- 2 полни лажици свежи сир
- 2 јајца
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Во тавче на оган со малку маслиново масло го ставате ајварот малку да се подиспржи додека да смени боја
- Ја додавате урдата и мешате
- Од како ќе се соединат урдата и ајварот ги додавате двете јајца и поклопувате со капак
- Пржите цело време на пониска температура
- Веќе готовиот пржен урнебес можи да го послужите како појадок или вечера.
- Уживајте!
- Храна која помага за хормонален баланс
- Искуства од користењето на црвената и црна мака
- Мојата приказна за битката со ракот на дојка и благословот да станам мајка
- Вегетаријанска салата “Цезар” салата
- Смеса за вегани: Посно месо
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.