Малку чудно ви е ама овој вид на сарма се подготвува за најмногу 30 минути.
Бидејќи листот од зелка од @bakaleskipromet2016 е совршено добар и вкусен, брзо изврива и се прави ммм убавина…
Киселата зелка е неверојатно хранлива и здрава. Обезбедува пробиотици и витамин К2, кои се познати по нивните здравствени придобивки и многу други хранливи материи. Јадењето кисела зелка може да ви помогне да го зајакнете вашиот имунолошки систем, да го подобрите варењето, да го намалите ризикот од одредени болести, па дури и да изгубите тежина.
-
A-ЛИКСИР®400 ПРОТЕКТ1.570,00€
-
Selenium 100 µg Mono Capsules1.390,00€
Потребни состојки:
- лист од зелка Бакалески промет Brian’s (Купи тука)
- киснат булгур
- 1 домат излупен
- 1 лажица зачин
- 1 лажица оригано
- 1 лажица буковка
- црн бибер
- 3 лажици маслиново масло
Начин на подготовка:
- Поклопуваш со капак и повремено промешуваш.
- Додадов со ручекот зелена салата со црвен грав.
Верувајте, немате подобро пробано!
ЗАБЕЛЕШКИ И СОВЕТИ:
- Можи да изберете и друга житарка наместо булгор
- Јас избрав булгор бидејќи нашите експерти се согласуваат дека, во целина, булгур пченицата е поздрава од оризот. Ова се заснова на тоа што зрното од житарки има поголеми количини на хранливи материи од оризот во одредени области. „Пченицата од булгур има повеќе влакна и протеини во однос на оризот“
- Можете да го подготвите ова јадење и во тава во рерна поклопено со алуминиумска фолија доколку сакате да биди покрцкаво и попечено
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.