Тоа е тоа вистинското. Без зафрканции, печење, лупење пиперки . Веќе си ги имам готови печени пиперки со лук од Бакалески Brian’s.

  • кисели производи бакалески
  • Мента фарм
  • Здравјето доаѓа од природата
  • Природа и наука во идеален спој!
  • moe pazarce

Шакшука е едноставно јадење направено од нежно пржени јајца во вкусен сос од домати и пиперка. Се вели дека потекнува од Тунис, овој рецепт за појадок е популарен во многу делови на Северна Африка и на Блискиот Исток. Тоа е толку задоволувачко, што можете да го послужите за појадок, ручек или вечера. Прочитајте ги важните совети и погледнете го видеото како да направите поинаква шакшука!

Овој лесен рецепт за шакшука е нешто што често го правам за неделен бранч, иако не се срамам да го послужам и за вечера. Постојат две главни компоненти на овој рецепт: густ сос од домати и јајца. Се разликува од другата шашунка но, некогаш е убаво да смениш.

Книга Смути- Канцер 1:0

E-книга: Смути-Канцер 1:0

550 денари

Сакам да напоменам дека со купувањето на оваа електронска верзија од книгата Смути – Канцер 1:0, освен што ќе си добиете превкусни рецепти за смутиња, директно ќе помогнете и на луѓето заболени од рак, бидејќи 20% од секоја продажба одат токму за нив.

Откако сосот ќе биде готов, едноставно ќе ги вгнездите јајцата во него и ќе им дозволите нежно да се варат во сосот што врие додека не се смират белките. Јајцата се наменети да течат, но ако не ви се допаѓаат така, во ред е да ги сварите по ваш вкус.

Потребни состојки:

Начин на подготовка:

  • Ја вадите пиперката со лук Бакалески промет Brian’s (купи тука) од тегла бидејќи е готова печена и излупена на тавата со маслиново масло
  • Ги сечкате доматите на коцки и ги додавате во тавата заедно со пиперката
  • Додавате сол и бибер
  • Оставате да си “крчка” на ниска температура околу 20 минути додека доматите не омекнат поклопени со капак
  • Ги додавате коцките биено сирење
  • Оставате да си се пржи уште 10 минути со затворен капак
  • Уживајте!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading