Овесни палачинки со боровинки

Многу варијанти на палачинки има, но кога станува збор за блага варијанта секогаш за избриам оваа со овесно брашно. Некако како многу брзо да ми се вари овесното брашно. Лесно тесто за палачинки на база на овес направено целосно во блендер, прелиени со домашен џем од боровинки . Овие здрави палачинки може да се направат однапред и да се замрзнат за напорните работни утра!

  • бутик за машка гардероба
  • Studio Adore Me
  • moe pazarce
  • кисели производи бакалески
  • Мента фарм
  • imunofan inekcii
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

Потребни состојки:

  • 6 лажици овесни снегулки
  • 200 мл. вода или млеко по ваш избор
  • 3 гр. пециво
  • 30 гр. протеин whey од ванила ( купи тука)
  • 1 јајце
  • 1 лажица кокосово масло

Поребни состојки за џем:

  • 1 лажица мед
  • 1/2 лажица кокосово масло
  • 100 гр. боровинки

За декорација:

  • Протеински јогурт
  • Џем
  • Боровинки

Начин на подготовка:

  • Сите состојки кои се за подготовка на палачинките ги ставате во блендер и блендирате додека не се соединат.
  • На тава намрсена со масло на оган ставате од смесата и печи по 30 тина секунди од двете страни односно додека не се појават меурчиња.
  • Кога ќе се појават меурчињата пред да ги превртите додадете боровинки
  • Додека се топли премачкај ги со протеинскиот јогурт
  • Декорирајте со џемот од боровинки и грчки јогурт.

Подготовката на џемот од боровинки е многу едноставен, се што треба да направите е да ги ставите на оган боровинките и кокосовото масло и да оставите да омекнат, кога се при крај додадете го медот и промешајте.

Совет:

  • Ако се одлучите да ги замрзнете ставете листови хартија за пергамент помеѓу палачинки. Ставете ги во херметички сад и ставете ги во фрижидер до 3 дена или замрзнете до 3 месеци. Загрејте ги во топла рерна или тостер.
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading