суви пиперки со соја

Ако ви кажам дека не сум пробала до сега толку вкусно јадење кое го подготвував малку со предпазливост бидејќи не сакам многу пржена храна, ама верувајте ќе се воодушевите.

Мора да купите сушени пиперки и да ги користите во вашата секојдневна храна за да ги подобрите вашите оброци, како и да го одржите вашиот дигестивен систем здрав.
Сушените пиперки од одредени сорти како кајенот помагаат да се минимизира холестеролот, нивото на триглицериди и агрегацијата на тромбоцитите. Тие, исто така, ја зголемуваат способноста на вашето тело да го раствори фибринот, супстанца што доведува до формирање на згрутчување на крвта. Конзумирањето прехранбени производи во кои најчесто се користи лута пиперка е помалку подложно на срцев удар, белодробна емболија и мозочен удар.

За вегетаријанци, сојата е неопходен извор на протеини. Се јаде и во својата природна форма (соја) и во форма на сите видови производи од соја. Ова е соја брашно, месо, млеко, путер, па дури и сок од сирење (урда) – тофу. Од ферментираната соја се прават многу специјални производи – темпех, мизо и ната. 

  • бутик за машка гардероба
  • Studio Adore Me
  • Мента фарм
  • кисели производи бакалески
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата
  • moe pazarce

Потребни состојки:

  • 10 тина везани пиперки
  • 50 гр. соја трошки
  • 1 лажица зачин
  • бибер
  • 1/2 кромид
  • 1/2 лажица црвена пипер
  • Маслоново масло
  • 2 лажици кисната хељда

Начин на подготовка:

  • Најпрво ги сечкате пиперките и ги пржите заедно со кромидот
  • Предходно сојата ја варите или обарувате неколку минути во топла вода
  • Ја додавате и сојата заедно со кромидот и сувите пиперки
  • Мешате и оставате да се пржи околу 15 минути заедно со зачините
  • Уживајте со крушка леб!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading