Ако ви кажам дека не сум пробала до сега толку вкусно јадење кое го подготвував малку со предпазливост бидејќи не сакам многу пржена храна, ама верувајте ќе се воодушевите.
Мора да купите сушени пиперки и да ги користите во вашата секојдневна храна за да ги подобрите вашите оброци, како и да го одржите вашиот дигестивен систем здрав.
Сушените пиперки од одредени сорти како кајенот помагаат да се минимизира холестеролот, нивото на триглицериди и агрегацијата на тромбоцитите. Тие, исто така, ја зголемуваат способноста на вашето тело да го раствори фибринот, супстанца што доведува до формирање на згрутчување на крвта. Конзумирањето прехранбени производи во кои најчесто се користи лута пиперка е помалку подложно на срцев удар, белодробна емболија и мозочен удар.
За вегетаријанци, сојата е неопходен извор на протеини. Се јаде и во својата природна форма (соја) и во форма на сите видови производи од соја. Ова е соја брашно, месо, млеко, путер, па дури и сок од сирење (урда) – тофу. Од ферментираната соја се прават многу специјални производи – темпех, мизо и ната.
Потребни состојки:
- 10 тина везани пиперки
- 50 гр. соја трошки
- 1 лажица зачин
- бибер
- 1/2 кромид
- 1/2 лажица црвена пипер
- Маслоново масло
- 2 лажици кисната хељда
Начин на подготовка:
- Најпрво ги сечкате пиперките и ги пржите заедно со кромидот
- Предходно сојата ја варите или обарувате неколку минути во топла вода
- Ја додавате и сојата заедно со кромидот и сувите пиперки
- Мешате и оставате да се пржи околу 15 минути заедно со зачините
- Уживајте со крушка леб!
- Искуства од користењето на црвената и црна мака
- Мојата приказна за битката со ракот на дојка и благословот да станам мајка
- Вегетаријанска салата “Цезар” салата
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.