strudla so jabolko

Кога се приготвуваа оваа штрудла веќе после 15 мин од како ќе биди печена ја нема, а се знае и зошто , бидејќи е најубава крцкава и вкусна.

Штрудла со јаболка https://www.instagram.com/p/CNzGAwoL1jW/

Состојки :

  • 500 гр Готови кори за пита
  • 1 кг јаболка
  • 3 лажици. гриз
  • 3 лажици. Шеќер
  • 100 гр . ореви
  • 10 гр . ванилин шеќер
  • 5 гр . цимет
  • 50 мл . минерална вода
  • 50 мл . Масло за готвење
  • 5 гр . прашок за пециво

Начин на подготовка:

  • Се лупи кората од јаболката и се рендаат .
  • Врз ренданите јаболка се додава гриз , шеќер , ореви , ванилин шеќер , цимет и сето заедно се меша .
  • Во чаша се става водата , маслото и прашокот за пециво .
  • Земаме една кора и врз неа мачкаме со четка од растворот со вода
  • ставаме уште една врз неа исто така премачкуваме и врз неа додаваме ос готовата смеса со јаболка само врз средниот дел од кората
  • Врз смесата ставаме уште една кора и виткаме по ќошеви прво па потоа во ролна .
  • Ги сечиме во димензија од 30 -40 см по желба .
  • -Печете на 180 ℃ 20 минути
  • Додадете шеќер во прав од како ќе изладат .
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading