Рецептов ми го сподели една моја драга пријателка која често ја приготвувала оваа салата со печено цвекло.

Потребни состојки:

  • 200 гр. цвекло
  • 1 чешне лук
  • 1 лажица оригано
  • 1/2 лажица босилок
  • 1/2 лажиче сол
  • 2 лажици маслиново масло
  • 1 лажица црвена киселина
  • 1 лажица печен сусам

Начин на подготовка:

  • Во тава обложена со хартија за печење го редиме веќе излупеното и исецкано цвекло
  • Врз круговите цвекло ставаме од зачините и лук
  • Попрскуваме со една лажица маслиново масло
  • Печиме во рерна на 170 C 20-25 минути.
  • Од како ќе бидат печени ги ставаме во чинија
  • Додаваме киселина, масло и сол
  • Јас додадов печен сусам и неколку топчина моцарела за декорација но можи и без неа.
  • Уживајте во вкусот!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading