integralni gevrecina

Интегрални ѓевречиња по рецептот на нашиот нутриционист Ена
Потребни ви се само 4 состојки , за да ги направите

  • 200 гр ленено брашно ( протеин )
  • 200 гр. овесни снегулки ( мелени )
  • 400 гр. грчки јогурт
  • 2 лажици маслиново масло

Начин на подготовка:

  • Сите состојки заедно се мешаат и потоа се формираат ѓевречиња.
  • Се печат на хартија.
  • На горниот дел се премачкуваат со маслиново масло и се додава: интегрален сусам и црно семе.
  • Се печат на 180°С.
  • Можите да ги јадите со: свежо сирење, путер од јатки, домашен џем.

Добар апетит!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading