Лунарен календар-диета

Месечината влијае на нашето тело на таков начин што во одредени периоди од лунарниот месец, храната се апсорбира побрзо или полесно, во други периоди е лесно да се ослободите од токсините и токсините.

Знаејќи ги овие периоди, лесно можете да изгубите килограми. Ако ја базирате вашата исхрана на лунарните ритми, не мора да прибегнувате кон дополнителни лекови, ќе јадете само природна храна.

Не мора да гладувате, засекогаш да се откажете од омилената храна и да страдате од секакви несакани ефекти од диетите. Следете ги едноставните правила што ја поттикнуваат Месечината, тогаш вашето тело ќе одговори и ќе награди со одлично здравје и убавина. Од соодветните фази на месечината зависи колку лесно ќе биде да се губат телесната тежина. Затоа, многу е важно да го изберете вистинското време за да започнете да се борите со вишокот килограми.

Како што знаете, во првата половина на лунарниот месец ја вариме храната и ја чуваме „во резерва“, а по полна месечина чувствуваме наплив на енергија и склоност активно да ја трошиме. Затоа, борбата против прекумерната тежина е најдобра во периодот на опаѓање на Месечината. За ова, и нутриционистите велат дека во оваа фаза, апетитот на една личност се намалува, и тој лесно може да толерира дури и најтешка диета.


Во зависност од елементот, за кој се однесува знакот, кој моментално го патува Месечината, организмот подобро апсорбира одреден тип производи со поголема корист. Во зависност од ова, се зголемува и потребата за одредени производи. За да ја направиме исхраната полна, мора да го земеме предвид овој модел.

Ослаби со лунарен календар, следи ја месечината со датум и време и во тие денеови не внесува ништо друго 24 часа освен вода! Научно докажано е дека се губат дури и до 3 кг за 24 часа, без да ги вратите кг.

Meсечева диета 2021

МесечинаЈануариВреме
Последна четвртина6 јануари 10:37
Млада месечина13 јануари06:00
Прва четвртина20 јануари22:01
Полна месечина28 јануари20:16
МесечинаФевруариВреме
Последна четвртина4 февруари18:37
Млада месечина11 февруари20:05 
Прва четвртина19 февруари19:47
Полна месечина27 февруари09:17
МесечинаМартВреме
Последна четвртина6 март02:30
Млада месечина13 март11:21
Прва четвртина21 март15:40
Полна месечина28 март20:48
МесечинаАприлВреме
Последна четвртина4 април12:02
Млада месечина12 април04:30
Прва четвртина20 април08:58
Полна месечина27 април05:31
МесечинаМајВреме
Последна четвртина3 мај21:50
Млада месечина11 мај20:59
Прва четвртина19 мај21:12 
Полна месечина26 мај13:13
МесечинаЈуниВреме
Последна четвртина2 јуни09:24
Млада месечина10 јуни12:52 
Прва четвртина18 јуни05:54
Полна месечина24 јуни20:39
МесечинаЈулиВреме
Последна четвртина1 јули23:10
Млада месечина10 јули03:16
Прва четвртина17 јули12:10
Полна месечина24 јули04:36
Последна четвртина 31 јули15:15 
МесечинаАвгустВреме
Млада месечина8 август15:50
Прва четвртина15 август17:19
Полна месечина22 август14:01
Последна четвртина30 август09:13
МесечинаСептемвриВреме
Mлада месечина7 септември02:51
Прва четвртина13 септември22:39
Полна месечина21 септември01:54
Последна четвртина29 септември03:57 
МесечинаОктомвриВреме
Млада месечина6 октомври13:05
Прва четвртина13 октомври05:25
Полна месечина20 октомври16:56
Последна четвртина28 октомври22:05
МесечинаНоемвриВреме
Млада месечина4 ноември22:14 
Прва четвртина11 ноември13:45
Полна месечина19 ноември09:57
Последна четвртина27 ноември13:27
МесечинаДекемвриВреме
Млада месечина4 декември08:43
Прва четвртина11 декември02:35
Полна месечина19 декември05:35
Последна четвртина27 декември03:23
Лунарен календар-диета
Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *