Овесна каша со јаболко и брусница

Па колку само уживам во овој вкус, толку е добар што мене посебно ми се допаѓа.

Па колку само ги обожавам овие каши па посебно кога додавам и некои суви овошја.

Оваа овесна каша е посакувана од мојата внука. Често бара да и ја подготвам.

Потребни состојки:

Овесна каша со јаболко и брусница

Овесна каша со јаболко и брусница

Prep Time 5 mins
Cook Time 5 mins
Course Breakfast

Ingredients
  

1 јаболко1 лажица сува брусница1 лажица сончоглед лупен1 лажица семки од тиква2 семки горка кајсија1 лажица овесни снегулки1 лажица кокос3 лажици кокосово млеко1 лажица цимет

  Keyword каша со брусница и јаболко, овесна каша, овесна каша со брусница и јаболко
  • 1 јаболко
  • 1 лажица сува брусница
  • 1 лажица сончоглед лупен
  • 1 лажица семки од тиква
  • 2 семки горка кајсија
  • 1 лажица овесни снегулки
  • 1 лажица кокос
  • 3 лажици кокосово млеко
  • 1 лажица цимет

  Начин на подготовка:

  • Сите состојки се ставаат во блендер и се блендираат.
  • Уживајте во вкусот
  Сподели со пријателите!

  You may also like...

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Recipe Rating