palacinka rolat so blitva

Една чаша сечкана блитва има само 35 калории и обезбедува повеќе од 300% од дневната вредност за витамин К. Но, прескокнете го овој зеленчук ако сте склони кон камења во бубрезите; содржи оксалати, кои ја намалуваат апсорпцијата на калциум од телото и може да доведат до камења во бубрезите.

palacinka rolat so blitva

Ролат палачинка со блитва

Prep Time 7 mins
Cook Time 8 mins
Total Time 15 mins
Servings 1

Потребни состојки:

 • 2 јајца
 • 1 чаша сечкана блитва
 • 3 лажици корнфлекс
 • 2 лажици свежи сир
 • сол
 • бибер
 • маслиново масло

Начин на подготовка:

 • На загреан тефлон со малку маслиново масло ги ставате веќе сматените јајца со блитва, зачини и корнфлекс
 • Пржите на ниска температура 6-7 минути поклопен со капак
 • Тргате капакот и проверувате дали веќе се готови, доколку користите смрзната блитва повеќе време треба да се испржат јајцата со неа
 • На веќе готовата палачинка од јајца и блитва и го додавате свежиот сир и роловате
 • Палачинката ја сечите на круг, сервирате и уживате!
r zan domasen leb

Р’жан домашен леб

Prep Time 10 mins
Cook Time 1 hr 20 mins
3 hrs
Total Time 4 hrs 30 mins
Servings 4
palacinka rolat so blitva
Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating