Кога ќе бидете подготвени да уживате во вашиот овес, само извадете ја теглата од фрижидерот и уживајте во ладен појадок. Ако сакате да го јадете вашиот овес топол, ставете ја теглата во микробранова печка до 1 минута или додека не се загрее, а потоа уживајте директно од теглата!
Потребни состојки:
- 2 чаши овес
- 2 шолји млеко по избор (млечно, бадемово или кокосово млеко, итн.)
- 1 шолја кокосово млеко
- 1 зрело авокадо
- 1/2 чаша какао во прав
- 1/4 чаша мед или агаве сируп
- 2 лажици чиа семе
- малина, банана за украс
-
A-ЛИКСИР®400 ПРОТЕКТ1.570,00€
-
Selenium 100 µg Mono Capsules1.390,00€
Начин на подготовка:
Изгмечете го авокадото и потоа измешајте ги сите состојки заедно
Поделете на четири тегли и одозгора со малини, банана (сите состојки се опционални и може да се заменат за вашите омилени мешавини)
Оставете ја овесната каша да отстои најмалку 2-3 часа пред да ја послужите и да уживате! Оставете да отстои преку ноќ за најдобри резултати.
Млеко – користете го омиленото млеко за овој рецепт. Ако барате верзија без млечни производи, користете го вашето омилено немлечно млеко (кокосово млеко, овесно млеко, бадемово млеко итн.)
Грчки јогурт – за вегетаријанска алтернатива заменете го со грчки јогурт
Авокадо – авокадото дава кремаста структура на рецептот. Ако мора да го замените, користете банана. Внимавајте само дека замената на авокадо ќе влијае на нутритивните факти.
Какао во прав – незасладеното или засладеното какао во прав ќе делува одлично, ако сте во малку, слободно користете топло чоколадо во прав (малку или ќе биде премногу слатко).
Мед – јаворов сируп, сируп од агава или кокос нектар се одлични алтернативи на медот за овој рецепт.
Чиа семиња – срцата од коноп или семките од сончоглед се одлични алтернативи бидејќи ќе ја додадат текстурата и крцкањето што го даваат чиа семето.
Гарнитури (опционално – видете подолу за повеќе опции)
Ф’стаци (по избор)
Рендан кокос (по избор)
Чоколадни чипови (опционално)
најдобриот дел за овесот преку ноќ е тоа што тие се толку разновидни! Можете да го прилагодите вашиот овес на вашата лична палета на вкусови со речиси сè! Ако ви треба малку инспирација, еве неколку опции за полнење и мешање:
Кокосови снегулки (засладени или незасладени)
Срца од коноп, семки од чиа или семки од сончоглед
Чоколадни чипови или какао
Свежо овошје (на пример: јагода, боровинка, малини, итн.)
Сушено овошје (на пример: гоџи бобинки, суви кајсии, суви брусница итн.)
Путер од кикирики, путер од бадем, итн.
Се меша во протеински прав за јадење спакувано со протеини
кинењето на вашиот овес е лесно бидејќи тој е веќе спакуван во поединечни порции! Ставете ги теглите во фрижидер преку ноќ, или ако сте нетрпеливи како мене, чувајте ги најмалку два часа. Овесот за ноќевање е неделно решение за појадок бидејќи се чува во фрижидер до пет дена!
Следи ме на инстаграм!
- Искуства од користењето на црвената и црна мака
- Мојата приказна за битката со ракот на дојка и благословот да станам мајка
- Вегетаријанска салата “Цезар” салата
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.