Галета со ајвар и веге сирење

Ајвараот на Бакалески е уникатен кој има неодолив вкус и арома кои го ставаат високо меѓу омилените јадења во регионот и го прават светски познат. Богатата, слатка и малку зачадена арома на печена пиперка со врвен квалитет се појавува со малку оцет, малку фино масло и сол, густата, свиленкаста, нежна текстура, прекрасната црвена боја со златни нијанси и пријатен мирис, доаѓаат заедно да го направиме ајварот вистинско гурманско искуство за сите сетила.

  • мое пазарче
  • вердино колбаси
  • Мента фарм
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

Јас ајварот го обожавам и онака со лажица без кришка леб, но ова утро решив да го намачкам на оризова галета со веге сирење. И знаете дека не погрешив, уживав во вкусот.

Потребни состојки:

Начин на подготовка:

  • Овој појадок нема да ви одземи ни 5 минути време за подготовка се што треба да направите е да ги намачкате оризовите галети со ајвар Brian’s Бакалески промет и да го и сечкате сирењето на коцки додадете малку марула и магдонос
  • Уживајте!

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading