Ајвараот на Бакалески е уникатен кој има неодолив вкус и арома кои го ставаат високо меѓу омилените јадења во регионот и го прават светски познат. Богатата, слатка и малку зачадена арома на печена пиперка со врвен квалитет се појавува со малку оцет, малку фино масло и сол, густата, свиленкаста, нежна текстура, прекрасната црвена боја со златни нијанси и пријатен мирис, доаѓаат заедно да го направиме ајварот вистинско гурманско искуство за сите сетила.
Јас ајварот го обожавам и онака со лажица без кришка леб, но ова утро решив да го намачкам на оризова галета со веге сирење. И знаете дека не погрешив, уживав во вкусот.
Потребни состојки:
- 4 полни лажици ајвар Brian’s Бакалески промет (купи тука)
- 2 оризови галети
- 1 парче веге (посно) сирење
- Сечкана марула Мое пазарче
- магдонос Мое пазарче
Начин на подготовка:
- Овој појадок нема да ви одземи ни 5 минути време за подготовка се што треба да направите е да ги намачкате оризовите галети со ајвар Brian’s Бакалески промет и да го и сечкате сирењето на коцки додадете малку марула и магдонос
- Уживајте!
- Вегетаријанска салата “Цезар” салата
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
- Смути со ачаи во прав
- Здрави корпиња
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.