Малку интересен и поинтензивен вкус, што е зачудувачи добар. И јас бев малку скептична во подготовката ама е топ. Па не можите ни да замислите колку само добро испадна.
Потребни состојки:
- 3 топчиња јуфки
- 2 лажици урнебес Brian’s Бакалески промет
- 70 мл. јогурт
- 2 лажици урда
- 1 лажица маслиново масло
- сол
Се излекував од рак на дојка!
За време на хемотерапиите ги консумирав смутината кои се наоѓаат во книгата.
Средствата од книгата одат за донации на лицата заболени од рак!
Начин на подготовка:
- Ги варите јуфките околу 10 минути, не мора целосно да бидат омекнати
- Во тава на оган ставате маслиново масло, 2 лажици урнебес Brian’s Бакалески промет
- Малку пропржувате
- Додавате урда и 50 мл. јогурт
- Мешате да не загори на ниска температура
- Ги додавате веќе готовите јуфки и поклопувате со капак да се соединат со сосот
- Промешувате
- Сервирате во чинија и додавате уште 20 мл. јогурт
- Уживајте!
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.