Правењето ролати со јајца дома е толку лесно што никогаш повеќе нема да почувствувате потреба да ги нарачате! Плус, тие имаат многу подобар вкус од оние што ги нарачувате од ресторанот бидејќи се преполни со свежи состојки. Тоа е двојна победа за сите!
Излегува дека ролатите од јајца се смешно лесни да се направат, кој знаел! Не знаев ни јас, очигледно, инаку би ги додала во мојата колекција на лесни оброци пред години! Сепак, подобро доцна да дознаеш отколку никогаш, нели?
Ова е едноставен рецепт за ролати со јајца од зеленчук и ајвар кој бара минимална подготовка и не грижете се ниту за делот за тркалање – имам чекор-по-чекор видео како точно покажувам да го направите тоа подолу. Ајде да готвиме!
Вегетаријански ролат од хељдини кори и ајвар
Ingredients
- 1 лажица маслиново масло
- 1 пар. јајце
- 3 гр. пециво
- 1 лажица крем сир
- 2 пар. протеински кашкавал
- 4 пар. маслинки
- 2 пар. кисели краставици
- 1 лист кори од хељда
- 1 лажица ајвар
- 2 листови Марула
Instructions
- Се мати јајцето заедно со ајварот
- Се додава кршена кора од хељда и маслиново масло
- Се става во силиконски калап и се печи на 180 Ц, околу 7 минути
- Се вади на крпа и се остава да излади
- Се премачкува со крем сир
- Се реди со кашкавал, маслинки и кисели краставички
- Се врти во ролна
- Се сечи на парчиња
Video
Потребни состојки:
- 1 лажица маслиново масло
- 1 пар. јајце
- 3 гр. пециво
- 1 лажица крем сир
- 2 пар. протеински кашкавал
- 4 пар. маслинки
- 2 пар. кисели краставици
- 1 лист кори од хељда
- 1 лажица ајвар Bakaleski promet
Начин на подготовка:
- Се мати јајцето заедно со ајварот
- Се додава кршена кора од хељда и маслиново масло
- Се става во силиконски калап и се печи на 180 Ц, околу 7 минути
- Се вади на крпа и се остава да излади
- Се премачкува со крем сир
- Се реди со кашкавал, маслинки и кисели краставички и марула
- Се врти во ролна
- Се сечи на парчиња
- Вегетаријанска салата “Цезар” салата
- Смеса за вегани: Посно месо
- Свежа салата со крцкаво тофу
- Смути со ачаи во прав
- Здрави корпиња
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.