Вегетаријански ролат со ајвар

Правењето ролати со јајца дома е толку лесно што никогаш повеќе нема да почувствувате потреба да ги нарачате! Плус, тие имаат многу подобар вкус од оние што ги нарачувате од ресторанот бидејќи се преполни со свежи состојки. Тоа е двојна победа за сите!

Излегува дека ролатите од јајца се смешно лесни да се направат, кој знаел! Не знаев ни јас, очигледно, инаку би ги додала во мојата колекција на лесни оброци пред години! Сепак, подобро доцна да дознаеш отколку никогаш, нели?

Ова е едноставен рецепт за ролати со јајца од зеленчук и ајвар кој бара минимална подготовка и не грижете се ниту за делот за тркалање – имам чекор-по-чекор видео како точно покажувам да го направите тоа подолу. Ајде да готвиме!

Вегетаријански ролат со ајвар

Вегетаријански ролат од хељдини кори и ајвар

Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
5 mins
Total Time 5 mins
Course Breakfast
Cuisine Mediterranean
Servings 1

Ingredients
  

  • 1 лажица маслиново масло
  • 1 пар. јајце
  • 3 гр. пециво
  • 1 лажица крем сир
  • 2 пар. протеински кашкавал
  • 4 пар. маслинки
  • 2 пар. кисели краставици
  • 1 лист кори од хељда
  • 1 лажица ајвар
  • 2 листови Марула

Instructions
 

  • Се мати јајцето заедно со ајварот
  • Се додава кршена кора од хељда и маслиново масло
  • Се става во силиконски калап и се печи на 180 Ц, околу 7 минути
  • Се вади на крпа и се остава да излади
  • Се премачкува со крем сир
  • Се реди со кашкавал, маслинки и кисели краставички
  • Се врти во ролна
  • Се сечи на парчиња

Video

Keyword ajvar, jajca, rolat, ајвар, јајца, крем сир, марула, ролат

Потребни состојки: 

  • 1 лажица маслиново масло
  • 1 пар. јајце
  • 3 гр. пециво
  • 1 лажица крем сир
  • 2 пар. протеински кашкавал
  • 4 пар. маслинки
  • 2 пар. кисели краставици
  • 1 лист кори од хељда
  • 1 лажица ајвар Bakaleski promet

Начин на подготовка: 

  • Се мати јајцето заедно со ајварот
  • Се додава кршена кора од хељда и маслиново масло
  • Се става во силиконски калап и се печи на 180 Ц, околу 7 минути
  • Се вади на крпа и се остава да излади
  • Се премачкува со крем сир
  • Се реди со кашкавал, маслинки и кисели краставички и марула
  • Се врти во ролна
  • Се сечи на парчиња
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading