Посни безглутенски тестенини со печурки од тартуф

За да го подготвите овој јадење, ќе треба да спремите тестенини без глутен, и да пржите лук, но исто така и да додадете леќа и доматен сос со оригано, да ги печете печурките и да го додадете намазот од тартуф.

Тартуф печурките можат да бидат корисни и во различни јадења. Тие можат да се користат за подобрување на аромата и вкусот на јадењето и може да бидат додадени во супи, салати, паста и многу други јадења.

  • Makedonkski tartuf Првиот македонски тартуф Масло од тартуф, намаз од тартуф, слатко од тартуф
  • бутик за машка гардероба
  • Studio Adore Me
  • moe pazarce

Да, тартуф печурките можат да бидат вкусна додаток во различни јадења. Тие имаат јак, пријатен и земљан вкус, што ги прави одличен избор за подобрување на аромата и вкусот на јадењето. Освен во тестенини, тартуф печурките можат да се додадат и во супи, салати, печурки на жар и многу други јадења.

Тоа што ги прави тартуф печурките толку популарни е нивната богата арома и вкус, како и нивната текстура. Иако може да биде малку скапо за купување, мала количина на тартуф печурки може да има голем влијание на вкусот на јадењето. Зато, ако сте во потрага за нов и интересен вкус во вашата кујна, тартуф печурките се секако вреден обид.

Тартуфите се вредна храна богата со хранливи супстанции кои можат да имаат повеќе бенефити за здравјето. Еве неколку од нив:

  • Богат извор на антиоксиданти: Тартуфите содржат високо ниво на антиоксиданти кои имаат способност да намалат запалување во организмот и да го заштитат од повреди на ќелиите.
  • Добар извор на фибри: Тартуфите содржат високо ниво на фибри, што ги прави одличен избор за поддршка на здравата хранлива вредност на диетата.
  • Подобрување на имунолошкиот систем: Тартуфите содржат високо ниво на витамин С и селен, две супстанции кои можат да подобрат имунолошкиот систем и да го заштитат организмот од болести.
  • Подобрување на мозочните функции: Тартуфите содржат високо ниво на холин, супстанца која е потребна за здравите функции на мозокот. Холинот може да подобри паметта, концентрацијата и учењето.
  • Поддршка на здравата кожа: Тартуфите содржат високо ниво на цинк, минерал кој има важна улога во здравјето на кожата. Цинкот може да го подобри здравјето на кожата, да ја намали запаленоста и да ја спречи појавата на акни.
Маслиново масло со
тартуф (250мл)

Состав: Маслиново масло, Црн Тартуф, Арома, 18 месеци, по отварање да се чува на суво, ладно и темно место.

Нутритивни вредности зa 100g

Енергетскавредност3437 КЈ/836 Kcal
Масти92,89 %
од кои заситени13,42 %
Јаглехидрати< 0,001 %
од кои шеќери< 0,001 %
Протеини< 0,01 %
Сол< 0,01 %

Магичниот мирис на црниот тартуф
заедно со маслиновото масло е нов
степен на уживање во гурманските
специјалитети.Маслиново масло со | тартуф (250мл) количина 

ДОДАДИ ВО КОШНИЧКА

Еве го рецептот за тестенини со леќа, доматен сос, оригано, намаз од тартуф и маслинки и печурки печени во рерна:

Состојки:

ГОТВИ БЕЗ МАКА
posen priracnik namenet za site koi postat
КУПИ ТУКА

Начин на подготовка:

  1. Загрејте ја рерната на 200 степени.
  2. Ставете ја тестенината во стаклен сад без предходно варење
  3. Во тенџерче, загрејте го маслиновото масло на средна температура и додајте го лукот. Пржете ги околу 2-3 минути, додека не омекни.
  4. Додајте ја леќата и најдобро да ги оставите да пржат околу 5 минути.
  5. Додајте го доматниот сос, ориганот, солта и биберот врз тестенините во стаклениот сад.
  6. Додадете го заедно со состојките и предходно пржениот лук.
  7. Во меѓувреме, исечете ги печурките на ситни парчиња и пржете без масло, поклопени со капак.
  8. Тргнете го капакот да изврија водата од нив.
  9. Поставете ги во загреаната рерна заедно со останатите состојки и тестенините и печете ги околу 10-15 минути, се додека не станат златно-кафени.
  10. Пред да го ставите стаклениот сад во рерна додадете 150 мл. вода.
  11. Сервирајте го тестенината со леќа и доматен сос со печурки печени во рерна. Додадете од намазот од тартуф и маслинки една мала лажица пред да ги ставите во рерна и промешајте. Посипете малку оригано, сол и бибер по вкус, според потребата.
  12. Насладете се!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading