Пица со оесни снегулки и белки


Вегетаријанската протеинска пица направена од основа од овесни снегулки и белки, со доматен сос, тартуф намаз од маслинки, пециво, сол и моцарела бурата е одличен избор за оние кои сакаат да уживаат во вкусна пица, но сепак грижат за своето здравје и диета. Овој вид на пица е богата на протеини, кои се клучни за раст и одржување на мускулната маса и здравјето на целото тело.

  • Makedonkski tartuf Првиот македонски тартуф Масло од тартуф, намаз од тартуф, слатко од тартуф
  • moe pazarce
  • Смути- Канцер 1 0
  • ГОТВИ БЕЗ МАКА posen priracnik namenet za site koi postat
  • бутик за машка гардероба
  • Studio Adore Me

Основата на пицата направена од овесни снегулки и белки е замена за традиционалната пица со висок гликемиски индекс кој може да предизвика инсулинска резистенција. Овесот е полн со фибри и богат е со хранливи супстанции како витамини, минерали и антиоксиданти. Белките од своја страна, ги надополнуваат протеините во пицата, што овозможува зголемување на енергијата и намалување на апетитот.

Додатоците на пицата, како доматниот сос,тартуф намазот, маслинките и моцарела бурата, додаваат вкус и обезбедуваат дополнителни белки и здрави мастни киселини кои се потребни за функционирањето на организмот.

Вкусната и здрава вегетаријанска протеинска пица е одличен избор за сите кои сакаат да уживаат во јадење без да го жртвуваат своето здравје и добро самочувство. Оваа пица може да биде одличен избор и за вегетаријанци и за оние кои не го консумираат месото.

Потребни состојки:

  • 1  шолја овесни снегулки 
  • 3  белки од јајца 
  • 1/4  шолја растително млеко (може и обично, но препорачувам растително)
  • 1/4 каф. лаж. прашок за пециво 
  • 1/4 каф. лаж. сол 

Topping:

Начин на подготовка:

  • Замесувате тесто од овесните снегулки, белките, пецивото, млекото и солта
  • Мешате се заедно
  • Ја ставате смесата во кружен калап за пица и тапкате додека не се оформи
  • Печите околу 10 мин на 200 Ц со вентилатор да се поисуши и потпечи
  • Го вадите веќе тестото и ги додавате состојките врз тестото и ја враќате пицата на печење уште 15 мин на 180 Ц без вентилатор.
  • Уживајте во вкусот!

Верувајте ми оваа количина е доволна за четири лица.

Целата постапка може да ја погледнете на линкот подолу!

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *