Пица со оесни снегулки и белки


Вегетаријанската протеинска пица направена од основа од овесни снегулки и белки, со доматен сос, тартуф намаз од маслинки, пециво, сол и моцарела бурата е одличен избор за оние кои сакаат да уживаат во вкусна пица, но сепак грижат за своето здравје и диета. Овој вид на пица е богата на протеини, кои се клучни за раст и одржување на мускулната маса и здравјето на целото тело.

  • Makedonkski tartuf Првиот македонски тартуф Масло од тартуф, намаз од тартуф, слатко од тартуф
  • moe pazarce
  • Смути- Канцер 1 0
  • ГОТВИ БЕЗ МАКА posen priracnik namenet za site koi postat
  • бутик за машка гардероба
  • Studio Adore Me

Основата на пицата направена од овесни снегулки и белки е замена за традиционалната пица со висок гликемиски индекс кој може да предизвика инсулинска резистенција. Овесот е полн со фибри и богат е со хранливи супстанции како витамини, минерали и антиоксиданти. Белките од своја страна, ги надополнуваат протеините во пицата, што овозможува зголемување на енергијата и намалување на апетитот.

Додатоците на пицата, како доматниот сос,тартуф намазот, маслинките и моцарела бурата, додаваат вкус и обезбедуваат дополнителни белки и здрави мастни киселини кои се потребни за функционирањето на организмот.

Вкусната и здрава вегетаријанска протеинска пица е одличен избор за сите кои сакаат да уживаат во јадење без да го жртвуваат своето здравје и добро самочувство. Оваа пица може да биде одличен избор и за вегетаријанци и за оние кои не го консумираат месото.

Потребни состојки:

  • 1  шолја овесни снегулки 
  • 3  белки од јајца 
  • 1/4  шолја растително млеко (може и обично, но препорачувам растително)
  • 1/4 каф. лаж. прашок за пециво 
  • 1/4 каф. лаж. сол 

Topping:

Начин на подготовка:

  • Замесувате тесто од овесните снегулки, белките, пецивото, млекото и солта
  • Мешате се заедно
  • Ја ставате смесата во кружен калап за пица и тапкате додека не се оформи
  • Печите околу 10 мин на 200 Ц со вентилатор да се поисуши и потпечи
  • Го вадите веќе тестото и ги додавате состојките врз тестото и ја враќате пицата на печење уште 15 мин на 180 Ц без вентилатор.
  • Уживајте во вкусот!

Верувајте ми оваа количина е доволна за четири лица.

Целата постапка може да ја погледнете на линкот подолу!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading