Перуанска мака-ЕКСТРАКТ НА ЦРВЕНА МАКА ВО ПРАВ

ПРИДОБИВКИ НА ПЕРУАНСКАТА МАКА ЗА ЖЕНИ

Женското тело е многу сложен апарат само по себе. Хормоналниот хаос што владее со него е факт што ме заинтригира толку многу години. Мака е омилена меѓу жените во светот. Не затоа што кај мажите не постигнува толку добар резултат, туку затоа што во толку чувствителен систем како што е женскиот организам, успева да спречи или ублажи голем број проблеми. Во овој текст ќе се обидам да ви ги пренесам моите заклучоци врз основа на искуствата на жените од различни делови на светот, кои ја консумирале Мака неколку месеци или години, а често и во текот на животот.

За народот на Андите Кечуа, маката со векови е составен дел од исхраната. Нивните жени немаат проблеми како нестабилни менструални циклуси (прерано, предоцна, прекратка или предолга менструација), разни компликации пред, за време и по менструацијата на жената. Нивниот период не е проследен со главоболки, летаргија, промени во расположението, депресија, стомачни болки, отоци, нереално големи или претерано долги одливи. Цел живот го имаат токму преку ден, како месечината и не е проблематичнен период кога имаат.

Менопаузата и нејзините симптоми (топли бранови, ноќно потење, сувост на вагината, губење на либидото, промени во расположението и депресија) се непознати кај луѓето од Андите. Жените на Андите, благодарение на секојдневното консумирање на Мака, влегуваат во менопауза многу доцна и без негативни последици и се сексуално активни до подоцнежните години.

Неплодноста е уште една непозната меѓу жените Кечуа, а посебен акцент е ставен на зголемената потрошувачка на Мака за време на бременоста, поради правилниот развој на плодот, подобриот период на лактација и побрзото регенерирање на мајката по породувањето.

Факт е дека на Андите нема слаб имунитет, анемија, Хашимото, ендометриоза, полицистични јајници, полипи, фибромијалгија или остеопороза. Нема дијабетес, срцеви заболувања, проблеми со тироидната жлезда или други жлезди, ментални нарушувања, депресија, прекумерна дебелина, разни тумори, нодули, рак и се што носи со себе генетиката на современиот човек. Луѓето таму, за жал, умираат од банални здравствени проблеми, поради недостапноста на основната здравствена заштита.

За споменатите нарушувања постои решение, тоа е многу ефикасно и се нарекува црвена нуестра мака.Проблемите како неправилност на менструацијата, ПМС или менопауза се доведуваат во задоволителна состојба за само еден месец од консумирањето на нашиот производ, а метаболичките процеси и нивните нарушувања се во значително подобра состојба. Овие процеси се условени со нарушувања во работата на тироидната жлезда. Со регулирање на неговата работа се решаваат најраспространетите проблеми кај жените, а тоа се неконтролираното зголемување на килограмите, периодично зголемената потреба за калорична храна, која најчесто се решава со диети или прескапи третмани. Тоа носи краткорочен резултат бидејќи проблемот не е решен од корен.

Лошиот квалитет на косата, кожата и ноктите, акните и разните промени изразени на кожата, се решаваат привремено, без личноста да се запраша или да разбере зошто се случува тоа. Медицината нема трајно решение за овие бројни проблеми, затоа ендокринолозите ширум светот, од лично или етичко убедување, на своите пациенти им ја препорачуваат перуанската Мака. Ги коригира сите споменати нарушувања од корен и тоа е суштинската разлика!

Добриот квалитет на сон е клучот за здрав живот, а според истражувањата во скандинавските земји, перуанската мака забележително ја балансира работата на сите метаболички и други процеси, а со тоа ефикасно ги ублажува различните стресни состојби и овозможува висококвалитетна регенерација на организмот во текот на спиење. Поради оваа причина, во Холандија и скандинавските земји таа нашироко го доби епитетот „најголема пријателка на жените“.

Значителни падови на лачењето на клучните хормони кај жените, со раѓањето деца, како и со возраста, Red Nuestra Maca може многу ефикасно да го спречи, а со тоа и да овозможи подобро зачувување на линијата на телото, мускулната маса (првенствено глутеците и стомачните мускули) како и структура на женските гради.

Сите болести на развиеното општество се предизвикани од нарушување во функционирањето на жлездите. Сè што е предизвикано од хормонална нерамнотежа, одговорно тврдам дека Nuestra Maca може да го поправи, а после неколкумесечно консумирање да го врати телото во многу поповолна состојба. Не нудиме чуда и нешто што човек го запоставил во текот на животот, нашиот производ нема да може да го поправи за месец-два. Би ги ограничил и претерано позитивните прогнози кај луѓе кои биле подложени на хормонска терапија, која е деструктивна за ендокриниот систем. На ист начин, невозможно е по неколкумесечно консумирање на нашиот производ подобрувањето да отсуствува, судејќи според искуствата на илјадници жени чии позитивни реакции имав можност да ги слушнам.

Прочитајте и за моите набљудувања во делот Мажи и Мака. Перуанската мака во голема мера има ист ефект врз двата пола, па овој текст би можел да биде поучен и за жените.

НИЕ НЕ НУДИМЕ ЧУДА,
САМО НАЈДОБРОТО ШТО МОЖЕ ДА ГО ДАДЕ ЗЕМЈАТА ПЕРУ

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *