ВИДОВИ МАКА

ПРИДОБИВКИ НА ПЕРУАНСКАТА МАКА ЗА МАЖИ

Ќе се обидам максимално верно да ви пренесам лични искуства на клиенти поврзани со консумирањето и ефектите на перуанската мака кај мажите, речиси идентични со искуствата на европските, перуанските и другите блиски пријатели поврзани со оваа тема. Целта на овој текст е да се разбие стереотипот за Мака како типично женски додаток. Подеднакво е добро и за мажите, само што ни е потешко да прифатиме таква туѓа материја како овој чуден корен, од уште почудно потекло.

Имам 48 години, генетски екстремно висок холестерол и физички многу активен. Од крајот на 30-тите, забележливо ми недостасуваше енергија, концентрација, либидо и севкупна виталност, што е сосема природно. Поради значителни падови на лачењето на тестостерон кај мажите (и со раѓањето на првото дете и со возраста), значително намалување на лачењето на хормоните за раст во раните 30-ти и 40-ти, процесот на стареење кај мажите се повеќе се прикажува и појасно.
Моето прво искуство со перуанската Мака, на 40-годишна возраст во Перу, беше полно со скептицизам. Како плацебо ефект, присутен во прекумерни очекувања, постои и неможност да се види во одредени работи кога личноста е премногу сомнителна. Ми требаа неколку месеци за да му го препишам на Маки фактот дека мојата целокупна физичка и психичка состојба се трансформираше на онаа од пред најмалку 5 години. Бидејќи често патував и носев ограничена количина од нејзината пудра со себе, реалната слика за состојбата на мојот организам редовно се одразуваше кога ќе бидам далеку од Перу, без неа некое време.

Луѓето често ме прашуваат дали е неопходно да се прекине консумацијата на Мака и дали нашата препорачана доза е превисока или можеби премногу ниска. Мој совет би бил да го вклучите во вашата редовна исхрана. Треба да се знае дека високо на Андите се консумира во текот на животот, исто како и компирот. Макаенот (клучните алкалоиди) од плодот на мака го постигнуваат својот ефект во рок од 24 часа. Затоа, нема акумулирачки својства. Сепак, не би било лошо доколку по секои 3 месеци дневно консумирање на Nuestra Maca правите пауза од неколку недели. Препорачаната доза од 5 грама црна мака е минималната за мажот да ги почувствува нејзините придобивки, а жените на кои ПМС или менопаузата им предизвикуваат проблеми во поблага мера, ќе бидат воодушевени од резултатите од само 3 грама квалитетна црвена мака по ден.

Мое лично мислење е дека е многу добро денот да се започне со 5 грама црна Nuestra Maca, а во текот на денот, пред тренинг, зголемена физичка или ментална активност, слободно можете да земете уште 5 грама од нејзиниот прав. Додека сум во Перу користам 10-50 грама од нејзиниот прав дневно, во зависност од висината на која се наоѓам. Неопходно е да се консумираат повеќе од 10 грама црна мака кога човек е активен на надморска височина од над 4000 m, за да се компензира недостатокот на кислород и да се одржи добрата кондиција на телото.

Се чувствувам многу помладо откако го конзумирав производот Black Nuestra Maca. Либидото ми е на ниво на пубертет, а квалитетот на репродуктивниот материјал е таков што третото дете го зачнав на нежна 44-годишна возраст од само еден обид (претходното зачнување траеше повеќе од една година). Неспоредливо подобар квалитет, квантитет и густина на семената течност се јасно забележливи по само една недела консумирање на нашата црна мака.

Најчестото прашање е: ‘Како ќе почувствувам дека Мака навистина ми помага?’. Здрав маж е оној чии тестиси оптимално си ја вршат работата. Бидејќи чувствувате дека вашето либидо е зголемено, а количината и густината на семената течност се зачудувачки, мора да си признаете дека тестисите функционираат совршено и дека нивото на тестостерон е совршено стабилно! Во недостатокот на овој хормон, а кај жените естрогенот е клучот не само за репродукција во однос на потомството, туку и за регенерација на секоја клетка во вашето тело, а со тоа и за целокупното здравје на мажот или жената! Дознајте повеќе за работата на човечките жлезди со кликнување на текстот.

Одам на тренинг полн со енергија, а нивото на сила и издржливост при екстремна активност е на завидно ниво. Квалитетот на мускулната маса, кожата и косата со Маца е неспоредлив. Присуството на главните репродуктивни хормони е значително зголемено. Во текот на изминатите 6 години, како што го консумирам, не варирав во делот од мојата тежина што е составен од маснотии, што беше редовно случај кога ќе пропуштам тренинзи некое време. Веќе немам потреба од калорична храна, туку одбивност! Апетитот е под целосна контрола, јадам токму она што му треба на телото.

Чувствувам дека метаболичките процеси во моето тело се одвиваат поредовно и побрзо. Додека ја конзумирам Маца, имам редовна столица на секои 12 часа, инаку е на секои 24 часа. Духовните падови се минато. Моите мисли се јасни, нивото на моето внимание е одлично, а мојата креативност е на највисоко ниво досега. Кога пишувам некои од текстовите во доцните часови, шолја Нуестра Маца ми е верен пријател. Не се чувствувам уморен со неа, текстовите ги пишуваат сами, а децата не мора да го трпат мојот напорен распоред. Факт е дека со Мака многу полесно и побрзо се завршува факултетот, а на работа и воопшто во животот се постигнуваат подобри резултати.

Најголемата придобивка што ми ја даде Мака е неспорниот квалитет на спиење. Откако го користам, спијам точно 8 часа и секогаш станувам совршено одморен, што е клучот за здрав живот.

Спиев подолго, немирно и често станував уморен. Попладневната дремка е минато, како телото повеќе да не го бара тоа. Имунитетот е толку стабилен што 6 години не сум почувствувал ни најмала настинка. Нивото на холестерол и триглицериди во крвта е совршено. И оставив многу висока доза на токсичен лек за холестерол (аторвастатин), кој ми беше препишан доживотно.

Искуствата на мажите и жените лесно може да се споредат. Заменете го тестостеронот со естроген, андропаузата со менопауза итн. Значи, придобивките од перуанската Мака се во голема мера слични за двата пола, бидејќи таа го врши својот ефект преку хипофизата, која сите ја имаме. Производите на Nuestra Maca се неспорни и самоуверено тврдам дека се единствените со таков состав и квалитет на европскиот пазар.

НИЕ НЕ НУДИМЕ ЧУДА,
САМО НАЈДОБРОТО ШТО МОЖЕ ДА ГО ДАДЕ ЗЕМЈАТА ПЕРУ

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *