Бурито со туна и вкус на скара

Користиме туна но уживаме во вкусот на скара! Подготвено со страст и љубов, ова бурито ќе ве одведе на вистинско кулинарско патување. Осетете ја свежината на туната, со дополнителниот зачин на скара. Нека ова бурито стане вашиот следен гурмански избор и ве потопи во вкусната еуфорија на комбинацијата помеѓу традицијата и модерноста.

Потребни состојки:

  • 4 свежи листови марула
  • една рака рукола
  • 50 грама микс од мексиканска салата конзерва
  • 1 лажичка зачин со вкус на скара од Витаминка
  • 30 мл.лимонов сок од Витаминка
  • 30 мл. прелив од лимета од Витаминка
  • 1 мала лажичка бибер од Витаминка
  • 1/2 мала лажичка сол
  • 20 мл. маслиново масло ладно цедено од Витаминка
  • 70 гр. туна филети од конзерва
  • 2 тортиљи
Бурито со туна и вкус на скара

Начин на подготовка:

  • Марулата добро измијте ја
  • Во длабок сад насечкајте ја марулата
  • Додадете ја и чистата и свежа рукола
  • Во истиот сад додадете ја и мексиканската салата и туната
  • Врз зелената салата направете дерсинг од лимета, лимонов сок, маслиново масло, сол, бибер
  • Веќе подготвениот дресинг распоредете го врз салата и измешајте ги состојките
  • Тортљите пополнети ги со веќе подготвената смеса и потпечете ги од двете страни на не леплив тефлон
  • Уживајте!
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading