peceni gevreci

За денес ви споделувам рецепт од нашите јутубери CrafTime кои ги направија овие вкусни ѓервечиња меки како памук. Знаеме сите што значи кога се печат дома ѓевречиња. Цела куќа мириса на нешто вкусно домашно месено.

Состојки:

  • Природа и наука во идеален спој!
  • Мента фарм
  • imunofan inekcii
  • Здравјето доаѓа од природата
  • verdino
  • 500гр брашно
  • 5 лажици шеќер
  • 1 лажица сол
  • 150 мл. топла вода
  • 100 мл. масло
  • 20 гр свеж квасец
  • 200 гр. сусам
  • 250 мл.вода со 1/2 лажиче мед
    Начин на подготовка :

Се ставаат сите суви состојки во длабок сад, се додава стасаниот квасец со млаката вода и маслото. Месиме додека не се соединат состојките меко тесто. Оставаме да одмори тестото 30 мин.

После 30 мин го размесуваме тестото и формираме гевречиња. Секое геврече во ставаме во водата со мед и потоа во сусамот.

Печиме од 15-20 мин на 220 C.

Погледнете го видеото за детали.

Уживајте во вкусот!

integralni gevrecina

Интегрални ѓевречиња

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading