• 1 лажичка мелен цимет
  • 1/4 лажичка мелено морско оревче
  • 5 гр. ванилин шеќер
  • 4 лажици путер
  • 4 јајца
  • 1/4 чаша млеко
  • 1/2 лажичка екстракт од ванила
  • 8 парчиња интегрален, бриош или бел леб
  • 1/2 чаша јаворов сируп, загреан

Начин на подготовка:

  • Во мал сад измешајте цимет, морско оревче и шеќер и оставете ги накратко.
  • Во тава растопете путер на средна топлина.
  • Измешајте мешавина од цимет, јајца, млеко и ванила и истурете во плиток сад, како што е чинија за пита.
  • Натопетете го лебот во мешавина од јајца.
  • Пржете ги парчињата додека не поруменат, а потоа превртете ги за да се испржат од другата страна.
  • Послужете со сируп и парчиња овошје.

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *