- 1 лажичка мелен цимет
- 1/4 лажичка мелено морско оревче
- 5 гр. ванилин шеќер
- 4 лажици путер
- 4 јајца
- 1/4 чаша млеко
- 1/2 лажичка екстракт од ванила
- 8 парчиња интегрален, бриош или бел леб
- 1/2 чаша јаворов сируп, загреан
Начин на подготовка:
- Во мал сад измешајте цимет, морско оревче и шеќер и оставете ги накратко.
- Во тава растопете путер на средна топлина.
- Измешајте мешавина од цимет, јајца, млеко и ванила и истурете во плиток сад, како што е чинија за пита.
- Натопетете го лебот во мешавина од јајца.
- Пржете ги парчињата додека не поруменат, а потоа превртете ги за да се испржат од другата страна.
- Послужете со сируп и парчиња овошје.
Discover more from Вкусно без месо
Subscribe to get the latest posts sent to your email.