Варена киноа со кокосово млеко

Ммм…колку само добар вкус има оваа варена киноа во кокосово млеко…
Едноставно уживав во мојот доцен појадок..
Верувам дека сакате со вас да го споделам рецептот на овој вкусен и невообичаен појадок…
Оти најчесто појадуваме нешто екстра брзо ради брзиот начин на живот…Ама ова е нешто екстра добро затоа ви препорачувам да го подготвите.

Варена киноа со кокосово млеко

Варена киноа во кокосово млеко

Prep Time 5 mins
Cook Time 20 mins
15 mins
Total Time 20 mins
Servings 1

Потребни состојки:

  • 3 лажици киноа
  • 180 мл. кокосово млеко
  • 1 лажица мед
  • 1 шака смрзнато шумско овошје
  • 1/2 банана
  • 1 лажица путер од кикиритки од нашата продавница купи тука

Начин на подготовка:

  • Се вари киноата со млеко кокосово 15 минути на тивка температура.
  • Од како ќе се свари се додава една лажица мед или друг засладувач
  • Се додава и овошјето заедно со путерот од кикиритки купи тука
  • Уживајте во вкусот!
Варена киноа со кокосово млеко
Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating