сочен лосос

Овој рецепт од “стари” ми е останат кога ќе приготвувам лосос да ги ставам овие состојки за да биди вкусен и сочен. Знаете често лососот знај да биди само крцкав но не и сочен. Затоа овој рецепт ви го откривам во вистинско време за празнициве.

  • Studio Adore Me
  • Мента фарм
  • вердино
  • moe pazarce
  • кисели производи бакалески
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

Бидејќи сум пескотаријанец од групата вегетаријанци . Покрај растителни продукти консумирам и риба, па често знае лосот да се најди на мојата трпеза.

Потребни состојки:

  • 650 гр. свеж лосос
  • 1 гранче рузмарин или сув рузмарин една лажица
  • 70 мл. маслиново масло
  • 1 цеден лимон

Начин на подготовка:

  • На кујнска крпа или на кујнски мека хартија ја ставате рибата и ја тапкате од двете страни да се собери целата влажност што ја има, да остани сува.
  • Ја ставате во стаклен сад и врз неа го ставате маслото, цедениот лимон и рузмаринот.
  • Печите на 180 C. 20-25 мин, додека да порумени.
  • Уживајте!
Studio Adore Me
Закажи третман
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading