Proteinski leb od leblebija

Нашиот нутриционист Ена ни подготви домашен протеински леб од леблебија.
Потребни состојки:

  • 300г сирова леблебија ( предходно потопена во ладна вода, 12 часа, добро е еднаш да се смени водата)
  • 200мл чиста вода
  • 5 лажици псилиум
  • 2 лажици ленено семе
  • 2 лажици сончоглед
  • 1 лажица сол
  • 1 лажица пециво

Начин на подготовка:

  • Леблебијата убаво треба да ја измиете
  • Потоа се блендира заедно со водата
  • Додадете ги останатите работи и убаво замесете тестото и оставете го 15 минути.
  • Формирајте го лебот со влажни раце
  • Се печи во загреана рерна на 35-40минути на 200 степени
  • Уживајте!
  • Природа и наука во идеален спој!
  • verdino
  • Здравјето доаѓа од природата

Следи ме на инстаграм:

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading