Чипс од макарони

Сигурно се прашувате како можи да изгледа чипс од тестенина. Овој рецепт случајно го измислив кога имав поголема количина на тестенини сварено и не сакам кога храната се фрла. За да немам два дена исти оброк реков малку да експериментирам.

  • Мента фарм
  • вердино колбаси
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

За овој рецепт потребни се следниве состојки:

  • Варени макарони зависи за колку лица подготвувате
  • Рендан пармезан
  • 1 авокадо
  • 3 лажици павлака
  • 3 лажици свежи сир
  • сол
  • оригано
  • бибер

Начин на подготовка на макароните:

  • Ги варите макароните и ги оставате да се исцедат
  • Ги редите на хартија за печење едно до друго
  • Врз нив ставате рендан пармезан, оригано и сол
  • Печете на 180 Ц, околу 15 минути
  • Чекате да порумени

Начин на подготовка на намаз од авокадо:

Го подготвив овој намаз кој одлично се вклопи со чипсот од тестенина.

  • Авокадото заедно со свежиот сир, павлаката, сол и бибер го ставате во блендер
  • Блендирате додека не добиете хомогена смеса

Веќе стасаниот чипс од тестенини го сервирате со намазот.

Уживајте во вкусот!

Следи ме на инстаграм!

Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading