Оваа протеинска торта од банана е влажна, мека и се прави во само еден сад! Тоа е рецепт со јајца и со додаток на протеин во прав, кој содржи повеќе од 18 грама протеини по парче!

  • кисели производи бакалески
  • Мента фарм
  • Природа и наука во идеален спој!
  • Здравјето доаѓа од природата

Додавањето протеински прав во десерти и печива е една од моите омилени работи. Како некој што следи диета за градење мускули, знае дека протеинот го помага растот на мускулите.

Користев протеин од Biotech кој можи да си го нарачате тука

Овој banana cake го печев во BEKO BSM 24300B фурна + плотна од која сум задоволна како лесно и меко го испече кејкот. Најмногу ми се допаѓа што рерната има 8 функции и лесно се чисти на пареа. Често ја користам и за одмрзнување на некои продукти. Нејзината темна боја одлично се вклопи во целиот мој ентериер во кујната. За да не ја должам многу можи да си ја нарачате сега и на рати преку kupinarati.mk.

Потребни состојки:

  • 2 јајца
  • 50 гр. протеин во прав Biotech купи тука
  • 3 лажици овесни снегулки
  • 3 полни лажици путер од кикиритки купи тука
  • 1 банана (позрела)
  • 5 гр. пециво
  • 3 лажици какао

Начин на подготовка:

  • Доколку немате ситно мелени овесни снегулки ставете ги во BOSCH Сецко MMR 08A1 кое е доста практично и мене ми се наоѓа многу често при подготовка на моите јадења. Најмногу ми се допаѓа што има платичен сад кој е лесен за миење, и доволно моќен за подготовка на моите јадења. Многу брзо, прецизно сецкање и дробење сирење, семиња, зелени листови,лук па и матењето на јајца го прави одлично. Целата подготовка на овој кејк ја правев во него. А сега можи да го имате и вие на рати без камата преку kupinarati.mk
банана кејк
  • Во веќе ситните овесни снегулки кои се наоѓаат во сецкото, додадете ја бананата, јајцата, пецивото, какаото и протеинот.
  • Продолжете со матење во самото сецко
  • Веќе готовата смеса ја турате во силиконкси калап за торта средна големина
  • Додадете смрзнато овошје по ваш избор, јас додадов рибизла и малини
  • Печите на 170 Ц, околу 20-25 минути, се додека не е чиста чачкалицата при боцкање на тестото

ЗАБЕЛЕШКИ И СОВЕТИ:

  • Јаворовиот сируп може да се додаде за поголема блажина или било кој друг течен засладувач. Агаве, меласа, мед, сируп од урма и слично, јас не користев бидејќи доволно ми е оваа неутрална блажина
  • Путерот од кикиритки секако може да се замени со било каков друг путер од јаткасти плодови или пак со таан. 
  • Малините и рибизлата можи да си го замените со ваше омилено друго шумско овошје или чоколадни капки
  • Лепчето не е премногу благо но, мене ми беше баш вкусно, но ако сакате поголема блажина додадете од погоре наведените засладувачи.
  • Мој предлог е да го пробате со грчки јогурт за вкусот можам само да кажам”WOW”
Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *