Ова е мојата нова љубов! Печен зеленчук со вино и зачини - совршена комбинација на здрав вкус и елегантност. Нема да биде на вашата трпеза само еднаш, верувај.

Ова е мојата нова љубов! Печен зеленчук со вино и зачини – совршена комбинација на здрав вкус и елегантност. Нема да биде на вашата трпеза само еднаш, верувај. Вкусот на прв пат ќе те освои.

Потребни состојки:

  • 200 гр. компири
  • 200 гр. моркови
  • 200 гр. печурки
  • 100 мл. маслиново масло помас за готвење и пржење
  • 250 мл. бело вино
  • 1 полна мала лажица куркума
  • 1 полна мала лажица зачин за скара
  • 1 полна мала лажица зачин на помфрит
  • 1 мала лажица зачин
  • 1/2 мало лажиче црн бибер Витаминка
Печен зеленчук со вино и зачини

Начин на подготовка:

  • Најпрво ислупи ги и исечкај ги компирите
  • Истата постапка направи ја и со морковчињата
  • Измијај ги печурките
  • Сите состојки насечкај ги до посакуваната големина и стави ги во тава
  • Додади ги сите зачини заедно со маслиновото масло и виното
  • Нежно измасирај го зеленчукот со раце да се измешаат сите зачини заедно со маслиновото масло и виното
  • Стави го зеленчукот во загреана рерна на 200 Ц нека се печи околу 50 минути
  • Последните 10 минути уклучи вентилатор за да биде малку крцав
  • Уживај
Сподели со пријателите!

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Вкусно без месо

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading