Лунарен календар-диета

Месечината влијае на нашето тело на таков начин што во одредени периоди од лунарниот месец, храната се апсорбира побрзо или полесно, во други периоди е лесно да се ослободите од токсините и токсините.

Јануари

2 јануари, 19:33 – млада месечина

9 јануари, 19:11 – прва четвртина

18 јануари, 00:48 – полна месечина

25 јануари, 14:40 – последна четвртина

Февруари

1 февруари, 06:46 – млада месечина

8 февруари, 14:50 – прва четвртина

16 февруари, 17:56 – полна месечина

23 февруари, 23:32 – последна четвртина

Март

2 март, 18:34 – млада месечина

10 март, 11:45 – прва четвртина

18 март, 08:17 – полна месечина

25 март, 06:37 – последна четвртина

Април

1 април, 08:24 – млада месечина

9 април, 08:47 – прва четвртина

16 април, 20:55 – полна месечина

23 април, 13:56 – последна четвртина

30 април, 22:28 – млада месечина

Мај

9 мај, 02:21 – прва четвртина

16 мај, 06:14 – полна месечина

22 мај, 20:43 – последна четвртина

30 мај, 13:30 – млада месечина

Јуни

7 јуни, 16:48 – прва четвртина

14 јуни, 13:51 – полна месечина

21 јуни, 05:10 – последна четвртина

29 јуни, 04:52 – млада месечина

Јули

7 јули, 04:14 – прва четвртина

13 јули, 20:37 – полна месечина

20 јули, 16:18 – последна четвртина

28 јули, 19:54 – млада месечина

Август

5 август, 13:06 – прва четвртина

12 август, 03:35 – полна месечина

19 август, 06:36 – последна четвртина

27 август, 10:17 – млада месечина

Септември

3 септември, 20:07 – прва четвртина

10 септември, 11:59 – полна месечина

17 септември, 23:52 – последна четвртина

25 септември, 23:54 – млада месечина

Октомври

3 октомври, 02:14 – прва четвртина

9 октомври, 22:54 – полна месечина

17 октомври, 19:15 – последна четвртина

25 октомври, 12:48 – млада месечина

Ноември

1 ноември, 07:37 – прва четвртина

8 ноември, 12:02 – полна месечина

16 ноември, 14:27 – последна четвртина

23 ноември, 23:57 – млада месечина

30 ноември, 15:36 – прва четвртина

Декември

8 декември, 05:08 – полна месечина

16 декември, 09:56 – последна четвртина

23 декември, 11:16 – млада месечина

30 декември, 02:20 – прва четвртина

Сподели со пријателите!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *